Andre Schubert, preocupat înainte de Monchengladbach – Celtic: „Jucătorii sunt obosiţi”

 
Răzvan
31 octombrie 2016

Andre Schubert, antrenorul celor de la Borussia Monchengladbach, a prefaţat meciul din UEFA Champions League cu Celtic, programat marţi pe teren propriu.Andre Schubert, antrenor Borussia Monchengladbach
Andre Schubert, antrenor Borussia Monchengladbach

Antrenorul celor de la Borussia Monchengladbach, Andre Schubert, a recunoscut că jucătorii săi sunt extenuaţi din punct de vedere fizic înainte de importantul meci pe care echipa din Bundesliga îl va susţine marţi, pe teren propriu, cu Celtic, în cadrul grupei C din UEFA Champions League. Aflată la jumătatea unei serii de patru meciuri în 11 zile, Borussia Monchengladbach va avea nevoie de un succes pentru a putea spera în continuare la calificarea în rundele eliminatorii din Champions League şi pentru a-şi asigura cel puţin prezenţa în UEFA Europa League:

„Am avut de disputat foarte multe meciuri de la începutul sezonului şi mulţi jucători se află la limită din punct de vedere fizic, în special cei care merg la echipele naţionale. Pentru ei este şi mai obositor, deoarece trebuie să suporte deplasări lungi la intervale scurte de timp. Echipe precum Bayern Munchen sau Borussia Dortmund sunt puţin mai obişnuite cu această situaţie, dar chiar şi în cazul lor se poate vedea că participarea în Champions League îşi pune amprenta asupra jocului din Bundesliga, la fel cum se întâmplă cu toate marile echipe din Europa.” – a declarat tehnicianul german, citat de site-ul deadlinenews.co.uk.

„Noi avem de abordat patru partide într-un interval de 11 zile, ceea ce solicită jucătorii într-o manieră intensă din punct de vedere fizic. Se ajunge la limita stresului fizic, însă nu ne putem plânge. Suntem încântaţi de faptul că avem posibilitatea de a evolua atât în Cupa, cât şi în Champions League.” – a concluzionat Andre Schubert.

Borussia Monchengladbach se află pe locul al treilea în cadrul grupei C, cu trei puncte acumulate după primele trei meciuri, graţie succesului din Scoţia, unde formaţia germana s-a impus în faţa lui Celtic cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Lars Stindl şi Andre Hahn în repriza a doua a confruntării de pe stadionul Celtic Park din Glasgow.