AS Roma, pregătită de duelul cu Mohamed Salah

 
Răzvan
23 aprilie 2018

Jucătorul transferat de Liverpool de la AS Roma la începutul stagiunii, îşi va înfrunta fosta echipă în semifinalele UEFA Champions LeagueMohamed Salah, Liverpool
Mohamed Salah, Liverpool

A încheiat la egalitate derby-ul cu Lazio, s-a impus în partidele de campionat cu Genoa, respectiv Spal astfel că, deşi Lazio şi Inter nu slăbesc la rândul lor ritmul, AS Roma se menţine pe locul al treilea în clasamentul Serie A. Altfel spus, antrenorul Eusebio Di Francesco şi-a îndeplinit obiectivul stabilit imediat dupa tragerea la sorţi pentru stabilirea semifinalelor UEFA Champions League, care a avut loc la Nyon şi în urma căreia gruparea capitolină a aflat că va înfrunta pe Liverpool pentru un loc în ultimul act al competiţiei. De la succesul de prestigiu înregistrat cu Barcelona în sferturile de finală ale competiţiei, tehnicianul italian a făcut tot posibilul pentru a tempera elanul formaţiei sale şi a păstra atenţia pe parcursul din campionat, însă momentul mult aşteptat este pe cale să sosească, iar vicecampioana Italiei se va deplasa marţi seara pe arena Anfield pentru manşa tur a dublei confruntări cu Liverpool.

Partida va fi una specială pentru Mohamed Salah, care se va afla la prima confruntare împotriva celor de la AS Roma după transferul său de la gruparea capitolină în Premier League. Atacantul egiptean a evoluat două stagiuni pe arena Olimpico, interval de-a lungul căruia a marcat 29 de goluri în 65 de meciuri de Serie A, înainte de mutarea la Liverpool, unde are parte de cel mai bun sezon din carieră. Vârful egiptean a lăsat o amintire plăcută la AS Roma, după cum a confirmat însuşi Eusebio Di Francesco, deşi tehnicianul italian nu a apucat să lucreze alături de jucător: „Jucătorii mei mi-au spus că este o persoană extraordinară, un profesionist exemplar, căruia îi place să muncească foarte mult. Dacă i-am întrebat pe fundaşi cum să îl blocheze? Nu am nevoie să îmi spună ei acest lucru.” – a declarat Eusebio Di Francesco, citat de cotidianul italian Corriere dello Sport – „Să nu uităm că am pregătit şi eu meciuri împotriva lui în perioada în care a evoluat în Serie A. Dar faptul că mulţi dintre jucătorii mei îl cunosc foarte bine ar putea reprezenta un avantaj pentru noi.”

Fostul tehnician al celor de la Sassuolo pare tentat să utilizeze sistemul 3-4-2-1, mai puţin folosit în actualul sezon, însă un modul tactic preferat şi la meciul retur cu Barcelona: „Decizia mea de a schimba sistemul cu Barca a fost legată de faptul că împotriva unor echipe şi luând în considerare caracteristicile unor jucători, o linie de apărare formată din trei oameni ar putea oferi mai multă forţă fizică, iar uneori, mai ales la nivelul Europei, este nevoie de acest lucru.” – a concluzionat Eusebio Di Francesco.