Celtic – Manchester City 3-3. Spectacol pe Celtic Park din Glasgow

 
Răzvan
29 septembrie 2016

Celtic şi Manchester City au încheiat la egalitate, scor 3-3, în cel mai spectaculos meci al serii din faza grupelor UEFA Champions League.Celtic - Manchester City 3-3
Celtic - Manchester City 3-3

Manchester City a decis să îl aducă pe Pep Guardiola cu scopul declarat de a se consacra ca una dintre puterile principale ale Europei, o entitate la nivelul celor două echipe pregătite anterior de tehnicianul spaniol, Barcelona şi Bayern Munchen. Pentru a reuşi acest lucru, Manchester City are neapărată nevoie să câştige trofeul UEFA Champions League, şi probabil nu o singură dată. Însă liderul din cel mai bogat campionat din lume a constatat pe Celtic Park din Glasgow faptul că banii nu pot face întotdeauna diferenţa, iar jocul practicat cu pasiune, determinare şi dorinţă de victorie poate uneori să producă surprize şi să răsplătească efortul celor consideraţi a avea puţine şanse.

După ce a fost surclasată într-o manieră autoritară de către Barcelona, cu scorul de 7-0 pe Camp Nou, puţină lume se aştepta ca echipa antrenată de Brendan Rodgers să poată face faţă în duelul cu o formaţie care venea după zece victorii consecutive, de-a lungul cărora a marcat 30 de goluri, inclusiv patru contra celor de la Borussia Monchengladbach, în primul meci din cadrul grupei C. Şi totuşi Celtic nu a ales să se limiteze la o aşezare defensivă supraaglomerată, cu scopul de a încerca să blocheze iniţiativele ofensive ale redutabilului său adversar, ci a decis să rişte şi să apeleze la un pressing constant care au dus la 30 de minute de joc entuziasmante pentru campioana Scoţiei.

Moussa Dembele a deschis rapid scorul, încă din minutul trei al meciului, însă Fernandinho a egalat la scurt timp distanţă şi se părea că lucrurile vor reveni la normal. Totuşi, Celtic a continuat să iasă la joc şi a preluat avantajul pe tabelă aproape de jumătatea reprizei, după un autogol al lui Raheem Sterling, care mai apoi s-a revanşat prin marcarea golului egalizator, cu un sfert de oră înainte de pauză. Gazdele au completat o primă parte a meciului perfectă printr-o nouă reuşită semnată de Moussa Dembele, care a făcut ca Celtic să intre la vestiare în avantaj, spre bucuria generală a fanaticului public scoţian.

Să învingi o echipă de nivelul lui Manchester City, chiar şi într-o seară de excepţie precum cea reuşită de Celtic, rămâne totuşi o realizare dificil de dus până la capăt. Nolito a egalat încă o dată situaţia pe tabelă în minutul 55, iar pentru campioana Scoţiei au urmat multe momente de presiune, în faţa unei formaţii care inevitabil a forţat pentru a completa revenirea spectaculoasă şi a obţine toate cele trei puncte. După ce în prima repriză a impresionat prin jocul ofensiv, Celtic a demonstrat în partea secundă inclusiv o foarte bună capacitate de a face faţă presiunii constante a adversarului şi a obţinut în cele din urmă un punct meritat, care premiază curajul şi determinarea oamenilor lui Brendan Rodgers.

Cu patru puncte după primele două runde din UEFA Champions League, Manchester City se pregăteşte acum de mult aşteptatele meciuri contra celor de la Barcelona, primul urmând a se disputa pe stadionul Camp Nou, în data de 19 octombrie, iar englezii vor avea nevoie să recupereze punctele pierdute la Glasgow în duelurile directe împotriva campioanei Spaniei, pentru a putea câştiga grupa C şi a spera astfel la o tragere mai accesibilă în vederea fazelor eliminatorii. De partea cealaltă, Celtic va înfrunta pe Borussia Monchengladbach, în două partide directe care foarte probabil vor decide formaţia ce va obţine clasarea pe locul al treilea în grupă şi va avea astfel posibilitatea de a continua în UEFA Europa League.