Cesc Fabregas, pregătit pentru duelul cu Lionel Messi

 
Răzvan
14 martie 2018

Mijlocaşul spaniol Cesc Fabregas a prefaţat meciul dintre Barcelona şi Chelsea, contând pentru manşa retur din optimile de finală UEFA Champions LeagueCesc Fabregas, Chelsea
Cesc Fabregas, Chelsea

Mijlocaşul spaniol Cesc Fabregas a recunoscut că va face tot posibilul pentru a limita cât mai mult posibil iniţiativele ofensive ale lui Lionel Messi în meciul pe care Chelsea îl va disputa în această seară contra celor de la FC Barcelona, contând pentru manşa retur a optimilor de finală din UEFA Champions League. Gruparea londoneză se va deplasa pe Camp Nou în tentativa de a obţine calificarea după ce în manşa tur a încheiat la egalitate, scor 1-1, pe stadionul Stamford Bridge, la capătul unei partide în care Lionel Messi a profitat de o eroare defensivă a gazdelor şi a marcat golul prin care a anulat avantajul adus de reuşita lui Willian şi a oferit astfel prima şansă liderului din clasamentul Primera Division, înainte de confruntarea din această seară.

Chelsea îşi pune mari speranţe în ceea ce priveşte parcursul la nivel european, într-un sezon în care campioana Angliei nu a mai reuşit să repete evoluţiile pozitive în campionat. Deşi s-a impus cu scorul de 2-1 împotriva lui Crystal Palace în ultima etapă, Chelsea rămâne doar pe poziţia a cinciea în clasamentul Premier League, însă Cesc Fabregas consideră că va putea, alături de colegii săi, să îl oprească pe Lionel Messi şi să întoarcă soarta calificării pe arena Camp Nou din Barcelona. Intervievat de cotidianul spaniol Marca, fostul mijlocaş al celor de la Arsenal a declarat: „Dacă am norocul de a fi trimis pe teren, voi fi poziţionat în zone apropiate de cele în care sa află el (Lionel Messi). Ştiu că este extrem de dificil să îl blochezi, dar voi face tot posibilul pentru a-l face să se simtă inconfortabil, pentru a nu putea să exprime un joc perfect.” – a explicat Cesc Fabregas, care mai apoi a continuat să discute despre fostul său coechipier:

„Îl văd precum un rival care îşi doreşte să câştige, iar eu îmi doresc acelaşi lucru. Suntem la echipe diferite şi fiecare jucători îşi propune să evolueze cât mai bine pentru clubul său. Desigur, există un respect reciproc. Nu mă deranjează să joc împotriva fostelor mele echipe sau a prietenilor, din contră, este un lucru care mă motivează. Am făcut acest lucru cu Arsenal, acum mă aflu la Chelsea şi m-am simţit bine în ambele cazuri. Nimeni nu ar trebui să se îndoiască asupra faptului că îmi doresc doar ca echipa mea să aibă parte de evoluţii cât mai bune.” – a concluzionat mijlocaşul spaniol în vârstă de 30 de ani, înainte de manşa retur cu FC Barcelona.