Conferinţa de presă a lui Zinedine Zidane înainte de manşa tur dintre Juventus şi Real Madrid

 
Răzvan
3 aprilie 2018

Antrenorul lui Real Madrid, Zinedine Zidane, a prefaţat manşa tur contând pentru sferturile de finală din UEFA Champions League, împotriva celor de la JuventusZinedine Zidane, Real Madrid
Zinedine Zidane, Real Madrid

Zinedine Zidane păstrează o frumoasă amintire a perioadei petrecute de el ca jucător alături de Juventus, însă este pregătit să îşi învingă încă o dată fosta echipă, după succesul înregistrat în finala de anul trecut. Tehnicianul lui Real Madrid a participat luni seara la conferinţa de presă prin care a prefaţat manşa tur dintre campioana europeană şi liderul din clasamentul Serie A, contând pentru sferturile de finală ale competiţiei. Iată câteva dintre cele mai importante declaraţii ale antrenorului francez, înainte de meciul programat a se disputa marţi seara, pe Allianz Stadium din Torino.

Zidane, partida de mâine va fi influenţată de victoria voastră din finala de la Cardiff?
„Obiectivul nostru este acela de a face un meci bun, deoarece avem capacitatea de a reuşi acest lucru şi trecem printr-un moment de formă optim. Dar ceea ce se va îmtâmpla nu va avea nimic de facut cu finala de la Cardiff. De această dată avem de trecut de o dublă manşă şi este un context diferit de acea finală.”

Crezi că Isco, care nu joacă des la Real Madrid, poate să îşi piardă puţin din ritm şi din codiţia fizică?
„Sper că nu, faptul că nu evoluează câteva meciuri nu îi va influenţa forma. Am 25 de jucători, nu am titulari sau rezerve. Există momente în care anumiţi jucători evoluează mai mult ca alţii, dar Isco este un jucător important pentru noi şi face parte din acest grup. Toţi trebuie să simtă că sunt importanţi pentru echipă. Acesta este modul meu de a antrena şi nu îl voi schimba.”

Real Madrid, la ultima confruntare din fazele eliminatorii, a fost învinsă de Juventus. Acest lucru va conta?
„Nu privesc foarte mult către statistici şi nu mă concentrez pe meciurile câştigate sau pierdute în trecut. Cea de mâine va fi o altă partidă şi trebuie doar să o pregătim cât mai bine. Va fi extrem de importantă pentru ambele formaţii.”

Ce amintiri ai despre experienţa ta la Torino?
„De-a lungul celor cinci ani petrecuţi aici am învăţat foarte multe lucruri ca jucător şi ca om, deoarece a fost cu adevărat o schimbare radicală faţă de anii din Franţa. Aici am fost primit ca de o adevărată familie şi am o amintire foarte frumoasă din perioada petrecută de mine la Juve. Acum însă mă aflu de partea cealaltă şi mă gândesc doar la Real Madrid.”

Care este lucrul de care te temi cel mai mult la Juventus: siguranţa defensivei, forţa liniei de mijloc sau calităţile jucătorilor din atac?
„Câte puţin din toate, cum ai spus şi tu. Această echipă a lui Juventus a fost foarte puternică de-a lungul ultimelor stagiuni, iar în acest an continuă să facă lucruri extraordinare, este o echipă completă. Trebuie să fim atenţi la tot ceea ce fac, în apărare, la mijloc şi în atac.”

Ţi-ar face plăcere să antrenezi pe Juventus în viitor?
„Să spunem că…niciodată nu trebuie să spunem niciodată. Acum însă sunt fericit aici şi sunt dedicat în totalitate lui Real Madrid. Nu vreau să mă gândesc atât de mult la ceea ce va fi în viitor, sunt o persoană care ia fiecare zi la rând, deoarece această meserie este complicată, mai ales atunci când antrenezi pe Real Madrid.”

Un rezultat de egalitate ar fi mulţumitor la meciul tur?
„Noi jucăm întotdeauna pentru a câştiga, doar în felul acesta putem transforma obiectivele în realitate. Împotriva oricărei echipe jucăm, avem această mentalitate.”