Conferinţa de presă a lui Massimiliano Allegri înainte de Juventus – Tottenham

 
Răzvan
23 februarie 2018

Massimiliano Allegri, antrenorul campioanei Italiei, a analizat meciul tur din optimile Champions League, pe care Juventus îl va disputa cu TottenhamMassimiliano Allegri, Juventus
Massimiliano Allegri, Juventus

După tehnicianul celor de la Tottenham, Mauricio Pochettino, a fost rândul lui Massimiliano Allegri să fie prezent în sala de conferinţe de presă a stadionului din Torino pentru a analiza manşa tur din cadrul optimilor de finală UEFA Champions League. Inevitabil, unul dintre subiectele principale aduse în discuţie de reporteri a fost numărul mare de absenţe din lotul lui Juventus, care pentru prima partidă împotriva lui Tottenham nu se va putea baza pe jucători importanţi precum Andrea Barzagli, Benedikt Höwedes, Stephan Lichtsteiner, Juan Cuadrado, Blaise Matuidi sau Paulo Dybala, cu toţii fiind indisponibili ca urmare a problemelor de natură medicală.

Iată câteva dintre cele mai importante declaraţii ale tehnicianului italian al lui Juventus, înainte de meciul dintre Juventus şi Tottenham programat a se disputa marţi seara pe Allianz Stadium din Torino:

La ce fel de meci te aştepţi? Juventus ar fi mulţumită cu un rezultat de 0-0?
Massimiliano Allegri: „Aş fi mulţumit să nu primim gol. Avem 50% şanse de a ne califica, la fel precum ei. Tottenham este o echipă cu o calitate tehnică de excepţie, trebuie să ne asigurăm că nu îi vom lăsa să îşi valorifice aceste calităţi. În orice caz, calificarea se va decide la Londra.”

Cum vei decide înlocuitorul lui Matuidi?
„Pe baza jucătorilor care vor intra pe teren şi a planului pe care îl vom pregăti pentru acest meci, ţinând totuşi cont de faptul că orice calificare se decide după 180 de minute. Ei întâmpină uneori probleme în anumite momente de joc, dar au şi puncte forte extrem de periculoase dacă sunt lăsaţi să joace. Valorifică foarte bine centrările din benzi şi dacă au spaţiu sunt letali la finalizare, aşadar vom pregăti meciul cu o idee clară asupra ceea ce avem nevoie să facem.”

Karry Kane sau Gonzalo Higuain?
„Dintre Kane şi Higuain îl aleg pe Pipita, deşi Kane este la rândul lui un atacant excepţional. Fiecare este foarte important pentru echipa lui.”

Khedira şi Higuain vor avea un rol determinant în acest meci?
„Toţi jucătorii sunt importanţi, atât mâine, cât şi la retur. Ne aflăm în punctul în care ne doream în acest moment al stagiunii, anume suntem în luptă pe toate cele trei fronturi. Mâine vom avea nevoie inclusiv de ajutorul fanilor deoarece discutăm despre optimile de finală din Champions League.”

Mauricio Pochettino a avut cuvinte de laudă la adresa lui Juventus…
„Acest lucru trebuie să reprezinte un motiv de satisfacţie pentru club, pentru conducere. Echipa a căpătat încredere şi o imagine pozitivă în Europa. Doar Real Madrid s-a descurcat mai bine ca noi în Champions League de-a lungul ultimilor ani, aşadar ne-am câştigat dreptul de a juca de la egal la egal cu granzii Europei. Însă nu este un parcurs care se încheie la nivel european, obiectivul nostru este să ne îmbunătăţim şi în fiecare an să luptăm pentru mai mult. Şi să nu uităm că în optimi una dintre Psg şi Real va fi deja eliminată.”

Abseneţele cauzate de accidentări vor duce la o schimbare de sistem? Bentancur te-a convins?
„M-a convins, însă la fel precum Marchisio. Sturaro este cel care se aseamănă cel mai mult cu Matuidi din punctul de vedere al caracteristicilor. Vom vedea mâine pe cine voi alege”.

În perioada în care ai antrenat pe AC Milan ai înfruntat pe Tottenham…
„Da, şi am pierdut după un gol primit pe contraatac, ceea ce reprezintă demonstraţia faptului că este nevoie de foarte mare atenţie şi concentrare când o calificare se decide într-o dublă manşă.”