Conferinţa de presă a lui Mauricio Pochettino înainte de Juventus – Tottenham

 
Răzvan
23 februarie 2018

Antrenorul lui Tottenham, Mauricio Pochettino, a prefaţat manşa tur cu Juventus contând pentru optimile de finală din UEFA Champions LeagueMauricio Pochettino, Tottenham
Mauricio Pochettino, Tottenham

Faza optimilor de finală din UEFA Champions League este aproape de a începe, iar ziua de marţi va aduce în prim plan un extrem de interesant duel între Juventus şi Tottenham, manşa tur fiind programată a se disputa la Torino. În vederea meciului care va avea loc pe Allianz Stadium, tehnicianul celor de la Tottenham, Mauricio Pochettino, a susţinut o conferinţă de presă pentru a prefaţa partida împotriva campioanei Italiei. Iată câteva dintre cele mai importante declaraţii şi observaţii ale antrenorului argentinian:

Cine nu a făcut deplasarea la Torino?
Mauricio Pochettino: „Este aici aproape toată echipa şi sper că vor fi în formă toţi jucătorii. Vom decide la ultimul antrenament cine va fi trimis pe teren mâine.”

Toby (Alderweireld) cum se simte?
„Ştiţi foarte bine cum pregătim un meci şi cum gândim în astfel de situaţii. După trei luni şi jumătate a avut această accidentare, iar el are parte de tot sprijinul nostru. Are 28 de ani şi sper că va putea reveni în cea mai bună formă, cât mai repede posibil. Sunt meciuri în care orice jucător îşi doreşte să poată evolua, partide precum aceasta, aşadar ştiu că este o decizie dificil de acceptat pentru el, însă de asemenea ştiu că urmează în continuare un sezon lung şi vor exista ocazii de a juca în următoarea perioadă. Trebuie să fim prudenţi.”

Tottenham este la nivelul lui Juventus? Emoţii înainte de acest meci?
„Juventus este o echipă excepţională, nu cred că putem să facem comparaţii. Au câştigat totul, au disputat două finale de Champions League în ultimii trei ani. Noi avem o echipă tânără, încercăm să construim propria noastră structură, este imposibil de făcut o comparaţie. Ne dorim să devenim un club competitiv la fel precum Juventus, iar acum suntem nerăbdători să vedem dacă putem face faţă la acest nivel. Întotdeauna am auzit discuţii despre Torino şi despe zonele cunoscute strămoşilor mei.”

Crezi că Juventus va fi penalizată de numeroasele absenţe ca urmare a accidentărilor?
„Cred că Juventus este un club de top. Le lipsesc jucători importanţi, dar lotul lui Juve este unul excepţional. Orice antrenor şi-ar dori să poată avea la dispoziţie toţi jucătorii, însă indiferent cine va intra pe teren mâine, cu siguranţă îşi va face treaba foarte bine.”

O părere despre Paulo Dybala? Şi o idee despre viitorul tău la Tottenham?
„Este un jucător argentinian extraordinar. Juventus este o echipă diferită când el este sau nu este pe teren. Va fi dificil fără el, însă Juve are numeroase alte soluţii, alţi jucători care pot decide un meci, precum Federico Bernardeschi. Noi trebuie să ne concentrăm doar pe propria echipă, să încercăm să luăm fiecare meci la rând şi să ajungem la nivelul lui Juve, apoi vom vedea. În ultimii ani mi-am dat seama că mă pricep destul de bine la fotbal, mă simt foarte bine la Tottenham şi sunt fericit aici.”

Veţi avea o abordare agresivă mâine?
„Avem încredere în şansa noastră, vrem să jucăm cu mult curaj, dar în acelaşi timp avem un foarte mare respect la adresa adversarului nostru. Este un meci pe care îl vom disputa cu intensitate, visul meu a fost întotdeauna acela de a lupta pentru câştigarea trofeului Champions League.”

Ce ar însemna pentru Tottenham calificarea în sferturi?
„Nu mulţi oameni au crezut în noi, în şansele noastre din faza grupelor şi totuşi iată-ne aici, calificaţi în calitate de câştigătoare a grupei, iar acum ne dorim să continuăm acest drum. Va fi o dublă manşă extrem de dificilă şi echilibrată, dar noi vom da totul pentru şansa noastră. De ce să nu avem încredere în faptul că putem repeta ultimele evoluţii foarte bune din Premier League?”