Cristiano Ronaldo: „Real Madrid, pregătită să câştige din nou trofeul Champions League”

 
Răzvan
12 septembrie 2016

Cristiano Ronaldo vorbește despre noile sale obiective după ce în ultimul sezon a câștigat atât UEFA Champions League, dar și EURO 2016.Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

„Este o onoare să joci în Champions League, iar performanţa de a deveni cel mai bun marcator din această competiţie face ca, pentru mine, Champions League să fie un turneu cu atât mai special. Este o competiţie extrem de importantă, atât pentru mine, cât şi pentru Real Madrid, aşadar vom încerca să o câştigăm din nou.” – la puţin timp înainte de debutul în noua ediţie de UEFA Champions League, într-o grupă în care echipa spaniolă va înfrunta pe Sporting Lisabona, Legia Varşovia, respectiv Borussia Dortmund, Cristiano Ronaldo nu îşi pierde motivaţia şi dorinţa de victorie, în ciuda unei cariere lungi şi extrem de prestigioase, o carieră încununată recent prin câştigarea Campionatului European 2016 alături de Portugalia.

„Atletico Madrid este o echipă foarte puternică şi ar fi meritat să câştige Champions League pentru modul în care a jucat în ultimii ani.” – recunoaşte Ronaldo, intervievat de cotidianul spaniol As – „Dar Real a fost superioară. Am avut şi puţină şansă la loviturile de departajare, care reprezintă întotdeauna o loterie.” Atacantul portughez atribuie antrenorului Zinedine Zidane mare parte din meritele pentru succesul recent al lui Real Madrid: „A fost fundamental, este un profesionist extraordinar şi o persoană remarcabilă. Din punctul meu de vedere cea mai mare calitate a sa este faptul că transmite jucătorilor liniştea necesară pentru a pregăti orice meci cât mai bine, indiferent de presiunea şi miza partidei.”

Cristiano Ronaldo a comentat în final şi victoria echipei naţionale a Portugaliei la Campionatul European 2016: „Ştiam că avem o echipă bună şi mă aşteptam să ajungem cel puţin până în faza sferturilor de finală. Dar, pentru a fi sincer, nu mă aşteptam să câştigăm trofeul. Am luat fiecare meci pe rând şi treptat am început să credem cu adevărat în această posibilitate. În cele din urmă a fost un succes meritat, am jucat ca o adevărată echipă, iar felicitările trebuie să se îndrepte atât către toţi jucătorii, cât şi către întregul staff tehnic.” – a concluzionat jucătorul portughez al celor de la Real Madrid.