David Silva: „Manchester City poate câştiga trofeul Champions League”

 
Răzvan
1 noiembrie 2016

Mijlocaşul ofensiv al lui Manchester City, David Silva, a discutat despre şansele la câştigarea trofeului Champions League, înainte de meciul cu Barcelona.David Silva (Manchester City)
David Silva (Manchester City)

David Silva a declarat că nu exista niciun motiv pentru care Manchester City nu se poate considera îndreptăţită să spere la câştigarea trofeului UEFA Champions League în acest sezon, deşi echipa antrenată de Pep Guardiola se luptă momentan pentru calificarea din faza grupelor. City a adunat doar patru puncte după primele trei meciuri şi nu este momentan sigură nici de clasarea pe locul al doilea în grupă, înainte de confruntarea împotriva celor de la Barcelona, programată marţi seara pe teren propriu.

Manchester City înfruntă din nou campioana Spaniei la două săptămâni după eşecul categoric suferit pe Camp Nou, cu scorul de 4-0, şi va spera să evite erorile comise în acel meci pentru a demonstra că poate face faţă în duelurile cu echipele de top ale Europei: „Ştiam că este extrem de dificil să joci pe Camp Nou, dar cred că până la eliminarea lui Claudio Bravo am făcut un meci bun.” – a declarat David Silva, citat de site-ul espnfc.co.uk – „Chiar şi primul gol a fost o greşeală a noastră, care putea fi evitată. Jucam bine până în acel moment, dar într-un astfel de meci dacă primeşti un cartonaş roşu este dificil să mai poţi face faţă. Acum cred că trebuie să luăm lucrurile pe rând, să rămânem concentraţi la fiecare meci în parte şi sunt convins că avem capacitatea şi calităţile de a merge până la capăt şi de a câştiga acest trofeu.” – a continuat jucătorul în vârstă de 30 de ani.

Întrebat despre momentul mai puţin pozitiv traversat de Manchester City, David Silva a răspuns: „Am făcut unele greşeli în momente cheie, însă nu putem spune că au fost meciuri în care am jucat slab. Detaiile fac diferenţa, iar noi trebuie să învăţăm să valorificăm mai bine momentele importante în timpul partidelor. Cred că de-a lungul unui sezon există şi astfel de momente mai puţin inspirate, însă cu cât reuşeşti să le pui capăt mai repede, cu atât mai bine.” – a concluzionat fostul jucător al celor de la Valencia.