Ernesto Valverde, după Chelsea – Barcelona 1-1: „Un rezultat bun, dar nu decisiv”

 
Răzvan
21 februarie 2018

Antrenorul celor de la Barcelona, Ernesto Valverde, a analizat manşa cu Chelsea, încheiată la egalitate, scor 1-1, contând pentru runda optimilor de finală din UEFA Champions LeagueErnesto Valverde, Barcelona
Ernesto Valverde, Barcelona

Lucrurile nu au decurs în totalitate conform planului pentru FC Barcelona în meciul disputat marţi seara pe arena Stamford Bridge din Londra, dar în cele din urmă antrenorul Ernesto Valverde se poate declara mulţumit de rezultatul de egalitate obţinut de formaţia sa contra lui Chelsea, în manşa tur din cadrul optimilor de finală UEFA Champions League. Willian a deschis scorul pentru campioana Angliei, însă reuşita lui Lionel Messi cu un sfert de oră înainte de finalul partidei face ca liderul din clasamentul Primera Division să devină favorit în ceea ce priveşte calificarea în faza următoare a competiţiei când cele două echipe se vor înfrunta din nou, de această dată pe stadionul Camp Nou.

„Din punctul meu de vedere a fost o evoluţie pozitivă, meciul a reprezentat o confruntare între stilurile de joc a două echipe diferite.” – şi-a început analiza Ernesto Valverde, la finalul partidei de pe Stamford Bridge – „Noi ne-am dorit să controlăm jocul şi să avem posesia în jumătatea lor de teren, în timp ce ei ai au încercat să ne surprindă pe contraatac. Ne-a lipsit puţin claritatea în momentele în care am ajuns aproape de careul lor, însă de asemenea faptul că zona era foarte aglomerată, cu mulţi jucători coborâţi să contribuie pe faza defensivă, a făcut ca lucrurile să nu fie uşoare pentru noi. Willian a lovit bara de două ori în prima repriză, apoi în partea a doua a venit acel gol al lor, într-un moment în care noi aveam jocul sub control. Nu am reuşit să construim multe ocazii, deşi am dominat în mare parte a timpului. Însă este pozitiv faptul că am continuat să insistăm, iar în cele din urmă am profitat de o greşeală a lor.” – a explicat tehnicianul Barcelonei, care mai apoi a continuat:

„Este un rezultat bun, care ne oferă un uşor avantaj, însă nu unul decisiv. A fost un joc tensionat ca urmare a incertitudinii rezultatului, însă eu cred că ne întoarcem acasă cu un rezultat bun.” – a adăugat Ernesto Valverde, citat de presa din Spania. Manşa a doua va fi decisivă în tentativa grupării catalane de a continua să spere la o triplă istorică, având în vedere avantajul din La Liga şi prezenţa în finala Cupei Spaniei – „Cred că faptul că am marcat aici este foarte important pentru noi şi nu ajută deloc pe Chelsea în vederea meciului din retur. Acestea fiind spuse, consider că ambele echipe îşi vor respecta stilul de joc Camp Nou, însă este clar că Chelsea are resursele ofensive necesare pentru a ne crea probleme cu stilul lor de joc. Dacă lucrurile vor decurge într-o manieră negativă pentru ei, vor ieşi la joc şi vor forţa pe faza de atac. Chelsea este o echipă foarte bună, au jucători care pot să decidă soarta unui meci, la fel cum este şi cazul nostru.” – a continuat tehnicianul Barcelonei.

Ernesto Valverde a discutat apoi despre decizia de a-l titulariza pe Paulinho la mijloc, în detrimentul lui Ousmane Dembele: „Când ne deplasăm pentru un meci de asemenea nivel, contra unui adversar cu foarte multă calitate, mă uit la ceea ce am făcut până acum, iar în acest fel am decis să încep partida cu el. Nu era un meci în care să facem experimente sau să inventăm lucruri, trebuie să avem respect faţă de maniera de joc care ne-a adus până aici. Paulinho înscrie goluri, este adevărat că întâmpină unele dificultăţi când adversarul lasă foarte puţine spaţii, dar nu ratează niciodată când este pus în situaţia de a marca.” – a concluzionat Ernesto Valverde.