Ernesto Valverde: „Nu suntem deja calificaţi şi vom aborda returul cu Roma de la 0-0”

 
Răzvan
10 aprilie 2018

Tehnicianul celor de la FC Barcelona, Ernesto Valverde, a discutat despre manşa retur cu AS Roma, contând pentru sferturile de finală din UEFA Champions LeagueErnesto Valverde, Barcelona
Ernesto Valverde, Barcelona

FC Barcelona are un avantaj consistent în lupta pentru calificarea în semifinalele UEFA Champions League, graţie succesului cu scorul de 4-1 din manşa tur contra celor de la AS Roma, însă în vederea duelului din retur, programat a se disputa marţi seara pe arena Olimpico din capitala Italiei, tehnicianul liderului din clasamentul Primera Division, Ernesto Valverde, atrage atenţia asupra necesităţii ca jucătorii săi să rămână concentraţi şi să uite de cele întâmplate în tur: „Mâine mă aştept la o echipa a celor de la AS Roma precum cea din tur, însă cu mult mai multă intensitate.” – a explicat Ernesto Valverde în cadrul conferinţei de presa să care a susţinut-o luni seara.

„Nu trebuie să credem că suntem deja calificaţi. Plecăm cu un avantaj bun după meciul din tur, însă va trebui să evoluăm ca şi cum scorul general ar fi de 0-0. Se poate întâmpla orice într-un meci: o eliminare, o execuţie speciala, niciodată nu este nimic sigur în fotbal, aşadar noi trebuie să ne concentrăm doar pe ce avem nevoie să facem pentru câştiga meciul.” – a adăugat tehnicianul spaniol, care mai apoi a fost întrebat despre posibilitatea ca Sergio Busquets să evolueze în confruntarea din capitala Italiei: „Trebuie să aşteptăm ultimul antrenament, când vom evalua cu exactitate situaţia lui, deşi acuză încă unele probleme. Ar putea însă să înceapă ca titular.”

În meciul din tur, deşi a fost surclasată cu un scor categoric, AS Roma a reuşit totuşi să limiteze iniţiativele ofensive ale lui Leo Messi: „Este adevărat, l-au blocat bine, printr-o aglomeraţie permanentă în jurul său. Orice echipă şi orice antrenor are datoria de a-l bloca pe jucătorul cel mai periculos din tabăra adversă. Au jucat foarte bine în tur din acest punct de vedere, însă Messi va găsi întotdeauna un mod de a intra în meci şi de a fi decisiv. Va trebui să vedem până la ce punct va reuşi Roma să ne blocheze jucătorii şi cum vom răspunde noi. De asemenea şi noi va trebui să fim foarte atenţi la Dzeko şi la alţi jucători ai lor.” – a concluzionat Ernesto Valverde.

Portarul german în vârstă de 25 de ani al celor de la Barcelona, Marc-André Ter Stegen, a fost la rândul său prezent la întâlnirea de luni seara cu jurnaliştii şi a prefaţat manşa retur a duelului cu AS Roma: „Dacă vom râmâne concentraţi şi vom evolua la nivelul nostru obişnuit, vom putea valorifica avantajul din tur, iar pentru Roma va fi dificil, dar este o echipă cu foarte multă calitate. Noi vom intra pe teren determinaţi şi ne vom concentra doar pe victorie.” Întrebat despre cei mai buni portari din fotbalul mondial, Marc-André Ter Stegen a indicat iniţial trei nume: „David De Gea, Manuel Neuer şi Gigi Buffon, care încă traversează un moment foarte bun. Alisson? Nu l-am văzut de multe ori, însă poate şi el să facă parte din această listă.” – a declarat fostul portar al celor de la Borussia Monchengladbach, transferat de Barcelona în 2014.