Eusebio Di Francesco: „Cu Barcelona, în căutarea unui miracol”

 
Răzvan
10 aprilie 2018

Antrenorul celor de la AS Roma, Eusebio Di Francesco, a prefaţat manşa retur cu FC Barcelona contând pentru sferturile de finală din UEFA Champions LeagueEusebio Di Francesco, AS Roma
Eusebio Di Francesco, AS Roma

Antrenorul celor de la AS Roma, Eusebio Di Francesco, nu renunţă la speranţa de a reuşi o revenire spectaculoasă şi de a obţine calificarea în semifinalele UEFA Champions League, după ce în manşa tur echipa sa a fost învinsă de Barcelona cu scorul de 4-1 pe Camp Nou. Tehnicianul vicecampioanei Italiei asigură că va trimite pe teren cel mai bun prim 11 şi se aşteaptă la o evoluţie specială din partea jucătorilor săi: „Publicul cred că poate să fie arma noastră în plus, însă va trebui ca noi să avem capacitatea de a-i mobiliza pe suporteri prin jocul şi atitudinea noastră.” – a declarat Eusebio Di Francesco în cadrul conferinţei de presă pe care a susţint-o luni seara.

Întrebat despre o observaţie făcută de tehnicianul Romei în ceea ce priveşte o atitudine superficială a echipei sale, fostul antrenor al celor de la Sassuolo a explicat: „Discuţia era despre ultimul antrenament, la care am fost nemulţumit deoarece am pregătit sesiunea de antrenament într-un anumit fel, pentru a marca goluri, iar jucătorii înscriau puţine goluri. Faptul că această echipă nu ar avea atitudinea corectă nu este adevărat, dar jucătorii trebuie să îşi regăsească eficienţa la finalizare prin antrenamente, alt mod eu nu cunosc. Însă nu este adevărat faptul că jucătorii nu ar fi implicaţi sau nu ar exprima o atitudine corectă.” – a explicat Eusebio Di Francesco, care apoi a precizat că AS Roma nu se concentrează momentan pe meciul derby cu Lazio, programat a se disputa în următoarea etapă de Serie A: „Cred că în primul rând trebuie să ne concentrăm exclusiv pe această partidă, pe care o vom aborda cu cea mai puternică formaţie pe care o avem la dispoziţie, apoi ne vom gândi la derby. Ne aşteaptă un meci extrem de important, trebuie să credem până la final şi să credem că putem realiza un miracol. Va fi o sarcină aproape imposibilă, dar avem datoria de a încerca, apoi ne vom concentra pe derby.” – a explicat tehnicianul italian.

La fel ca întotdeauna, pericolul principal din tabăra spaniolilor va fi Leo Messi: „Este normal să credem, deoarece pe teren propriu am fost o echipă diferită şi inclusiv Barcelona pe teren străin este o formaţie diferită. Este adevărat că ei îl au pe Messi, care inclusiv duminică a marcat trei goluri, deşi toată lumea spunea că nu este în formă. Probabil că meritul ne revine şi nouă, deoarece am reuşit să îi limităm spaţiul dintre linii, iar acum va trebuie să facem acelaşi lucru şi la retur.”

AS Roma este pregătită să le ofere fanilor săi o noapte magică pe stadionul Olimpico din capitala Italiei, precum şi o evoluţie care să fie concretizată cel puţin printr-un succes de prestigiu: „Însă dincolo de publicul care vine mereu să ne urmărească şi să ne încurajeze, noi trebuie să dăm totul pentru acest club, iar mâine va trebui să facem cu atat mai mult pentru a ne revanşa după eşecul cu 4-1 din tur. Trebuie să facem un meci perfect din punct de vedere emotiv, fizic şi tehnic. Publicul va fi arma noastră în plus, dar noi trebuie să avem capacitatea de a-i mobiliza pe suporteri şi a le oferi o noapte magică.” – a concluzionat Eusebio Di Francesco la conferinţa de presă susţinută înainte de manşa retur din sferturile de finală UEFA Champions League, împotriva liderului din clasamentul Primera Division, FC Barcelona.