Eusebio Di Francesco, încrezător în şansele Romei de a elimina pe Şahtior Doneţk

 
Răzvan
13 martie 2018

Antrenorul celor de la AS Roma, Eusebio Di Francesco, a prefaţat meciul cu Şahtior Doneţk contând pentru manşa retur a optimilor de finală din UEFA Champions LeagueEusebio Di Francesco, AS Roma
Eusebio Di Francesco, AS Roma

După ce a făcut un pas important privind şansele de a încheia pe locul al treilea în clasamentul Serie A, graţie victoriei consemnate contra celor de la Torino în ultima etapă a campionatului italian, AS Roma va încera acum să continue momentul pozitiv şi să întoarcă soarta calificării în sferturile de finală din UEFA Champions League. Gruparea capitolină va primi pe teren propriu vizita lui Şahtior Doneţk, după ce campioana Ucrainei s-a impus la limită în manşa tur a optimilor de finală, cu scorul de 2-1. Obiectivul formaţiei giallorosso este unul clar, iar tehnicianul Eusebio Di Francesco a prefaţat importantul meci de marţi seara în cadrul conferinţei de presă susţinută înainte de ultimul antrenament.

Pentru AS Roma una dintre veştile pozitive este revenirea lui Edin Dzeko, care nu a putut evolua în partida de Serie A din weekendul precedent: „Dzeko se simte mai bine şi ne va putea ajuta să ne îndeplinim obiectivul, acela de a obţine calificarea în faza următoare. Va fi nevoie de o muncă de echipă, fiind însă conştienţi că vom avea la dispoziţie un atacant care ne va putea ajuta.” – a explicat tehnicianul italian, care mai apoi atras atenţia asupra faptului că echipa sa trebuie să evite greşelile din ultima perioadă şi să rămână concentrată pe toată durata partidei: „Nu mai putem crede că intrăm pe teren pentru a juca doar o repriză, trebuie să avem continuitate. Nu avem voie să greşim. Avem o echipă solidă şi cu foarte multă calitate în atac, dar nu este suficient să jucăm doar o repriză.”

Eusebio Di Francesco a cerut apoi o atitudine pozitivă din partea jucătorilor săi: „Roma trebuie să demonstreze determinare, nu este un meci pe care trebuie să îl gestionăm, ci pe care trebuie să îl câştigăm. Nu avem voie să aşteptăm, singurul nostru gând este să dominăm meciul. Dacă este cea mai importantă partidă a sezonului? Este prematur să spunem acest lucru, însă calificarea reprezintă un aspect fundamental pentru ambiţiile noastre. Sper ca Roma să se obişnuiască să evolueze la acest nivel.” – a adăugat tehnicianul italian. Întrebat despre posibilitatea de a ajunge la loviturile de departajare, fostul antrenor al celor de la Sassuolo a confirmat că „suntem pregătiţi şi pentru acest lucru.”

Sferturile de finală reprezintă cel mai important rezultat obţinut de AS Roma în actualul format al competiţiei: „Îmi doresc să putem avansa şi mai mult, este o oportunitate imensă, atât pentru mine, cât şi pentru jucători. M-aş bucura să putem repeta evoluaţia din meciul de la Napoli, dar cu mai multă calitate în apropierea careului adevers.” – a concluzionat Eusebio Di Francesco.