Eusebio Di Francesco, nemulţumit de evoluţia Romei din repriza a doua a meciului tur cu Şahtior Doneţk

 
Răzvan
22 februarie 2018

Antrenorul celor de la AS Roma, Eusebio Di Francesco, a analizat evoluţia echipei sale în meciul pierdut cu Şahtior Doneţk, în manşa tur a optimilor de finală din Champions LeagueEusebio Di Francesco, AS Roma
Eusebio Di Francesco, AS Roma

Tehnicianul celor de la AS Roma, Eusebio Di Francesco, s-a arătat contrariat la finalul meciului disputat pe stadionul Metalist şi pierdut de echipa sa cu scorul de 2-1 împotriva lui Şahtior Doneţk, contând pentru manşa tur din cadrul optimilor de finală UEFA Champions League. Vicecampioana Italiei a irosit o bună şansă de a face un pas decisiv către faza următoare a competiţiei, în special având în vedere modul în care s-a desfăşurat prima repriză, încheiată de AS Roma cu avantaj de un gol pe tabelă:

„Am văzut două echipe complet diferite ale Romei pe teren şi nu sunt absolut deloc mulţumit de cea din repriza a doua, am căzut din punct de vedere fizic. Luând în considerare rezultatul final, avem ocazia de a redresa situaţia la retur, dar de-a lungul primelor 50 de minute ar fi trebuit sa valorificăm mai bine ocaziile create. Din păcate le-am permis să revină în meci odată cu golul egalizator, apoi au evoluat cu mult mai multă energie şi încredere. Pe final noi am comis mult prea multe greşeli, poate din cauza lipsei de experienţă, dar este absurd, deoarece avem jucători care au foarte multă experienţă la acest nivel.” – a adăugat Eusebio Di Francesco, care mai apoi a încercat să găsească o explicaţie pentru evoluţia modestă a Romei din repriza secundă: „Nu cred că este vorba despre o lipsă de concentrare sau o subestimare a adversarului, ne-au surclasat din punct de vedere fizic. Am început să pierdem prea multe baloane, ei erau de fiecare dată primii la minge. Dzeko? A avut o evoluţie bună, sper să regăsească golul cât mai rapid, deoarece are nevoie să înscrie, la fel ca orice atacant de top.” – a concluzionat Eusebio Di Francesco, citat de cotidianul italian La Gazzetta dello Sport, după ultimul fluier al meciului tur cu Şahtior Doneţk.

Portarul brazilian Alisson Becker a comentat la rândul său, într-un interviu acordat pentru Mediaset Premium, deznodământul partidei pierdute de gruparea capitolină în Ucraina: „La ultima fază Bruno Peres ne-a salvat într-o manieră incredibilă, altfel ar fi fost foarte dificil la retur. În prima repriză am fost aproape perfecţi, apoi le-am oferit prea multe spaţii, iar Şahtior Doneţk este o echipă cu calitate, au ştiut să profite. Un eşec cu 2-1 nu era rezultatul pe care l-am fi dorit, dar avem încă şanse de calificare. Uneori nu reuşim să gestionăm foarte bine anumite momente, în această seara am făcut o primă repriză excelentă, dar apoi nu am ştiut să direcţionăm meciul în maniera dorită de noi. Acum trebuie să ne concentrăm pe campionat.” – a explicat Alisson.