Finala UEFA Champions League din 2018 va avea loc la Kiev, pe stadionul NSK Olimpiyskyi

 
Răzvan
15 septembrie 2016

UEFA a decis ca finala Champions League din stagiunea viitoare sa se dispute în Ucraina, la Kiev, pe stadionul NSK Olimpiyskyistadionul NSK Olimpiyskyi
stadionul NSK Olimpiyskyi

Meciul care va decide câştigătoarea trofeului UEFA Champions League din stagiunea viitoare se va juca pe arena NSK Olimpiyskyi din Kiev, după cum a decis Comitetul Executiv al UEFA în cursul zilei de joi, la Atena. Anunţul a fost făcut prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul oficial al UEFA, care de asemenea precizează că va fi pentru prima dată când o finală de Liga Campionilor se va juca în Ucraina.

Construit în 1923 şi modernizat cel mai recent în anul 2011, stadionul NSK Olimpiyskyi, locul în care echipa Dinamo Kiev îşi dispută partidele de pe teren propriu, a mai fost gazda unor evenimente importante în trecut, precum duelul dintre Dinamo Kiev şi Bayern Munchen contând pentru manşa secundă a Super Cupei Europei din 1975, meciuri în cadrul Jocurilor Olimpice din 1980 şi cel mai recent cinci meciuri de la Campionatul European 2012, inclusiv finala dintre Italia şi Spania.

Finala Champions League din stagiunea 2017/2018 va avea loc pe data de 26 mai. Ultimul act al ediţiei din acest an este programat a se disputa pe data de 3 iunie şi va avea loc pe Stadionul Naţional din Cardiff.