Francesco Totti: „Liverpool, un model de urmat în fotbal”

 
Răzvan
23 aprilie 2018

Fostul căpitan al celor de la AS Roma, Francesco Totti, a prefaţat confruntarea cu Liverpool din cadrul semifinalelor UEFA Champions LeagueFrancesco Totti, fostul căpitan al lui AS Roma
Francesco Totti, fostul căpitan al lui AS Roma

Fostul mare jucător al celor de la AS Roma, Francesco Totti, a lăudat pe Liverpool, club despre care a precizat că reprezintă „un model de urmat” înainte de dubla confruntare dintre cele două echipe, contând pentru faza semifinalelor din UEFA Champions League. Totuşi, fostul internaţional italian, aflat actualmente în conducera grupării capitoline, a recunoscut faptul că ar fi preferat un adversar diferit, având în vedere istoria duelurilor precedente dintre cele două formaţii. Cea mai recentă confruntare a avut loc în stagiunea 2001-02, când Francesco Totti s-a aflat pe teren în meciul disputat pe stadionul Anfield, însă AS Roma a fost atunci învinsă cu scorul de 2-0 şi a părăsit astfel competiţia.

Discutând despre amintirile partidelor cu formaţia din Premier League, Francesco Totti a precizat: „Când aud numele lui Liverpool, ma gândesc la respect, este un club imens, o echipă imensă, cu suporteri extraordinari şi un model de format în fotbal. În ciuda rezultatului negativ, păstrez o amintire plăcută de la acel meci jucat pe Anfield, datorită atmosferei, a sentimentelor trăite, a pasiunii fanilor, a fost un moment cu adevărat impresionat.” – a recunoscut legendarul căpitan al celor de la AS Roma, care mai apoi a continuat: „Desigur, dacă mă gândesc la finala Cupei Campionilor Europeni din 1984, este o amintire tristă, aşadar poate că ne-am fi dorit să evităm o astfel de tragere. Dar ne aflăm într-o fază avansată din această competiţie şi trebuia să jucăm împotriva uneia dintre cele mai bune trei echipe ale Europei, aşadar vom înfrunta pe Liverpool.”

Francesco Totti a urmărit cu atenţia actualul sezon al celor de la Liverpool, în special datorită prezenţei lui Mohamed Salah, jucator care în precedenţii doi ani a evoluat în tricoul lui AS Roma. Deşi Totti a recunoscut că nu se aştepta ca Mohamed Salah să aibă un impact chiar atât de mare precum a reuşit în primul său sezon pe Anfield, cu 41 de goluri marcate până acum, fostul căpitan al Romei nu este complet surprins de evoluţia jucătorului sub comanda lui Jurgen Klopp: „În această stagiune am urmărit mai multe meciuri ale lui Liverpool, în special deoarece Mo Salah joacă acolo şi am dorit să îl urmăresc constant. După tragerea la sorţi am revăzut toate meciurile lui Liverpool din Champions League şi cred cu adevărat că va fi un duel dificil pentru ambele formaţii. Până la un anumit punct am fost surprins de faptul că Salah a avut parte de un randament atât de bun încă de la primul său an cu Liverpool, însă pe de altă parte, luând în considerare valoarea echipei, a antrenorului – Klopp, pentru mine, este unul dintre cei mai buni antrenori din lume – nu mă surprinde această situaţie, deoarece a fost pus într-un context în care a putut să îşi valorifice calităţile.” – a concluzionat Francesco Totti, citat de site-ul oficial al lui Liverpool.