Gigi Buffon prefaţează manşa retur dintre Tottenham şi Juventus

 
Răzvan
7 martie 2018

Căpitanul lui Juventus, Gigi Buffon, a participat la conferinţa de presă înainte de manşa retur cu Tottenham, contând pentru optimile de finală din UEFA Champions LeagueGigi Buffon, Juventus
Gigi Buffon, Juventus

„Este o confruntare capitivantă, deoarece se dispută pe un stadion incredibil şi într-o atmosferă foarte intensă. Trebuie să încercăm să obţinem calificarea, în ciuda faptului că aceasta pare mult mai puţin probabilă după rezultatul din tur şi luând în considerare forţa adversarului. Uneori însă, statutul de outsider te ajută mai mult.” – căpitanul lui Juventus, Gigi Buffon, prefaţează în acest fel manşa retur dintre campioana Italiei şi Tottenham, programată a se disputa a se disputa miercuri seara pe stadionul Wembley, după ce la Torino scorul a fost egal, 2-2.

Experimentatul portar italian, ajuns acum la 40 de ani, a fost întrebat de reporteri dacă această ediţie de UEFA Champions League va fi ultima din cariera sa: „Trebuie să recunosc că nu m-am gândit la acest lucru, deoarece eu întotdeauna am fost un optimist şi vreau să cred că pentru Juventus meciul cu Tottenham nu va fi ultimul din acest an la nivelul cupelor europene.” – a explicat Gigi Buffon, care mai apoi a analizat adversarul din Premier League:

„Tottenham este o echipă care în ultima perioadă a fost foarte lăudată, şi pe bună dreptate, deoarece practică un fotbal pozitiv, îmbină atât calităţile tehnice, cât şi cele fizice şi cu siguranţă ne vor pune din nou în dificultate. Va câştiga echipa mai cinică. Organizarea noastră şi jocul pe faza defensivă reprezintă unul dintre punctele noastre forte, dar există echipe cu foarte multă calitate în atac, iar Tottenham este una dintre echipele care au armele necesare pentru a crea probleme oricărei defensive. Este normal ca la Juve să se resimtă mai mult pesimismul în momentul în care nu se câştiga un meci, deoarece am obişnuit pe toată lumea cu rezultate pozitive, dar ştim că putem obţine calificarea la finalul meciului retur. Când Juventus se afla în dificultate reuşeşte întotdeauna să dea tot ce are mai bun. Trebuie să jucăm cu spiritul unei echipe unite, însă într-un astfel de meci vor exista şi momente în care individualităţile vor încerca să decidă soarta calificării.” – a adăugat portarul echipei aflate momentan pe poziţia secundă în clasamentul Serie A.

Întrebat dacă, odată trecut de vârsta la care majoritatea fotbaliştilor îşi închiere cariera de pe teren, şi-a schimbat maniera în care pregăteşte din punct de vedere fizic astfel de confruntări, Gigi Buffon a explicat: „Aceasta este abordarea pe care am avut-o întotdeauna, evoluţiile mele cele mai bune au venit când am pregătit meciul într-un anumit mod, fiind concentrat pe toată durata partidei, indiferent de cât de bine mă simţeam din punct de vedere fizic. Prefer să fiu bine din punct de vedere mental.” – a precizat portarul lui Juventus şi al echipei naţionale a Italiei.

Ultima întrebare adresată lui Gigi Buffon se referă la o comparaţie între actualul atacant al celor de la Tottenham, Harry Kane, şi fostul mare vârf din Serie A, Gabriel Batistuta: „Comparaţia dintre Kane şi Batistuta este pertinentă din punctul de vedere al tehnicii, a calităţilor fizice şi a instinctului de golgheter pe care ambii l-au demonstrat. Harry traversează o perioadă extraordinară în ultimul an şi jumătate, se află într-o formă fizică şi psihologică extraordinară şi trebuie să fie considerat în acest moment unul dintre primii doi sau trei cei mai valoroşi atacanţi din lume.” – a concluzionat veteranul grupării torineze.