Hans-Joachim Watzke: „Finala Champions League trebuie să rămână în Europa”

 
Răzvan
25 octombrie 2016

Hans-Joachim Watzke, managerul general al celor de la Borussia Dortmund, nu este de acord cu propunerea de a juca finala Champions League în afara Europei.Hans-Joachim Watzke (Borussia Dortmund)
Hans-Joachim Watzke (Borussia Dortmund)

Managerul general al celor de la Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, s-a arătat împotriva posibilităţii ca pe viitor finala UEFA Champions League să se desfăşoare în afara Europei. Noul preşedinte al UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat recent că pentru sezoanele următoare este dispus să ia în calcul ideea unei licitaţii pentru stabilirea locului unde va avea loc ultimul act al celei mai importante competiţii la nivel de cluburi şi nu exclude locaţii precum New York.

„Cred că poate fi o idee bună pentru viitor, însă una care trebuie să fie discutată şi gândită foarte bine înainte. A merge din Portugalia în Azerbaijan, de exemplu, este aproape acelaşi lucru cu o deplasare la New York. Aşadar este o idee care merită luată în consdierare.” – declara săptămâna trecută preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Răspunsul a venit prompt din partea managerului general al Borussiei Dortmund, Hans-Joachim Watzke, care în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune german ZDF, a declarat că UEFA Champions League trebuie să rămână pe teritoriul Europei: „Pentru noi să mergem în Statele Unite sau Asia cu scopul de a juca un meci amical este un lucru în regulă, dar gândiţi-vă cum ar fi să îi sugerezi unui american ca finala Super Bowl să se desfăşoare la Frankfurt. Ceferin ar trebui în primul rând să se pună la curent cu treburile de la UEFA şi cu principalele puncte de interes. A face astfel de sugestii la doar câteva săptămâni după instalarea în funcţie mi se pare un lucru nepotrivit.” – a concluzionat oficialul celor de la Borussia Dortmund.