Jose Mourinho, mulţumit de evoluţia lui Manchester United, în ciuda eşecului cu Sevilla

 
Răzvan
14 martie 2018

Antrenorul lui Manchester United, Jose Mourinho, a analizat meciul pierdut de echipa sa cu Sevilla, în manşa retur din optimile de finală UEFA Champions LeagueJose Mourinho, Manchester United
Jose Mourinho, Manchester United

Antrenorul portughez Jose Mourinho s-a arătat dezamăgit de eliminarea suferită de Manchester United în faza optimilor de finală din UEFA Champions League, însă a luat apărarea jucătorilor şi a manierei de joc în meciul pierdut pe teren propriu contra celor de la FC Sevilla, contând pentru manşa retur disputată marţi seara. Două goluri marcate pe final de meci de Wissam Ben Yedder au pus capăt speranţelor lui Manchester United de a continua traseul european, la capătul unei partide în care „Diavolii” au trimis doar trei şuturi pe spaţiul porţii apărate de Sergio Rico.

Totuşi, tehnicianul portughez a precizat că formaţia sa a controlat meciul în cea mai mare parte a timpului, până la cele două goluri marcate de Sevilla cu un sfert de oră înainte de final: „Nu cred că evoluţia generală a fost una slabă. Cred că am început într-o manieră pozitivă, însă după 10-15 minute în care am dominat, dar nu am înscris, Sevilla a demonstrat că este o echipă bună, capabilă să ascundă mingea. În prima repriză nu îmi amintesc o situaţie de gol imensă pentru ei. Au avut momente de posesie, însă fără a crea pericol la poarta noastră. Apoi în startul reprizei a doua am avut din nou un început bun şi am construit câteva bune situaţii de a marca.” – a explicat Jose Mourinho, care a continuat: „Era clar că primul gol ar fi urmat să schimbe direcţia meciului, iar ei au reuşit să deschidă scorul. Uneori eu am noroc cu schimbările efectuate, alteori alţi antrenori sunt mai inspiraţi, iar de această dată a fost o modificare foarte bună făcută de Vincenzo [Montella], care l-a introdus pe Ben Yedder.”

Jose Mourinho nu s-a arătat de acord cu ipoteza conform căreia Manchester United ar fi trebuit să obţină calificarea într-o manieră autoritară având în vedere diferenţa de forţă financiară şi implicit de investiţii în ultimii ani faţă de Sevilla. Întrebat dacă este evoluţia echipei sale a fost una acceptabilă, antrenorul portughez a răspuns într-o manieră concisă: „Da.” La întrebarea unui jurnalist spaniol referitoare la faptul dacă este preocupat ca urmare a faptului că United trebuie de acum să câştige în mod obligatoriu FA Cup pentru a-şi trece în palmares un trofeu în acest sezon, Jose Mourinho s-a arătat intrigat de interesul unui membru al presei spaniole faţă de deznodământul stagiunii lui Manchester United.

Jose Mourinho a descris eliminarea din optimi ca fiind „dezamăgitoare”, dar a atras atenţia asupra faptului că jucătorii săi trebuie să se concentreze deja pe următorul meci, programat a se disputa duminică, împotriva celor de la Brighton: „Nu vreau să fac o dramă, nu avem timp de aşa ceva, deoarece avem meci peste câteva zile. Nu ne permitem să fim trişti mai mult de 24 de ore. Acesta este fotbalul, nu este sfârşitul lumii. Am stat pe acest scaun de două ori după ce am eliminat pe Manchester United din Champions League, cu Porto şi Real Madrid, aşadar nu este nimic nou pentru acest club. Desigur, o eliminare din Champions League pe teren propriu este dezamăgitoare.”