Jupp Heynckes, încântat de jocul lui Thomas Muller în meciul tur dintre Bayern Munchen şi Besiktas

 
Răzvan
21 februarie 2018

Antrenorul lui Bayern Munchen, Jupp Heynckes, a analizat victoria categorică obţinută de echipa sa cu Besiktas, scor 5-0, în manşa tur din optimile de finală Champions LeagueJupp Heynckes, Bayern Munchen
Jupp Heynckes, Bayern Munchen

Antrenorul celor de la Bayern Munchen, Jupp Heynckes, a lăudat evoluţia mijlocaşului ofensiv Thomas Muller după ce campioana Germaniei şi-a asigurat practic calificarea în sferturile de finală din UEFA Champions League, ca urmare a succesului obţinut pe propria arenă, scor 5-0 contra celor de la Besiktas, în manşa tur disputată marţi seara.

Cel mai bun marcator al lui Bayern Munchen în UEFA Champions League a înscris în ambele reprize ale duelului cu Besiktas şi a contribuit decisiv la victoria grupării bavareze, care astfel a făcut un pas decisiv în tentativa de a obţine calificarea în sferturile de finală ale competiţiei pentru a şaptea oară consecutiv. Căpitanul liderului din clasamentul Bundesliga a oferit apoi un assist pentru atacantul polonez Robert Lewandowski, autor a două goluri în ultimele 11 minute ale confruntării de pe Allianz Arena, în timp ce tânărul Kingsley Coman şi-a trecut la rândul său numele pe lista marcatorilor, într-o seară în care şansele campioanei Turciei au fost compromise în mare parte de eliminarea lui Domagoj Vida din minutul 16:

„Este foarte interesant să îi vezi pe aceşti jucători şi modul în care se pregătesc de meciuri. Cu atât mai mult în cazul lui Thomas, deoarece ştie exact cât de speciale sunt meciurile din Champions League, în care ai nevoie de o evoluţie specială.” – a declarat Jupp Heynckes, în cadrul conferinţei de presă susţinută la finalul meciului – „Dacă nu s-ar fi accidentat şi nu ar fi lipsit timp de cinci săptămâni, cu siguranţă ar fi marcat multe mai multe goluri în acest sezon. Nu este doar un fotbalist extraordinar, ci este un lider care îi motivează pe ceilalţi jucători şi un om de bază din echipa noastră. Poate marca goluri din nimic, după cum a reuşit la golul de 1-0. Datorită vitezei sale şi a reacţiei sale rapide, reuşeşte foarte des să fie omul potrivit la locul potrivit, ceea ce îl face un jucător unic. Acesta este Muller, adevăratul Muller.”

Experimentatul antrenor, Jupp Heynckes, a ajuns acum la zece victorii consecutive în ceea ce priveşte parcursul bavarezilor din UEFA Champions League sub comanda sa: „A fost un meci cu două reprize diferite. La început am jucat puţin timoraţi, fără să exprimăm un fotbal fluent. Nu am pasat mingea suficient de rapid şi precis, dar jocul s-a schimbat după cartonaşul roşu şi mai ales după golul de 1-0 marcat cu puţin timp înainte de pauză. Este un moment psihologic important atunci când reuşeşti să deschizi scorul chiar aproape de finalul reprizei. A juca cu un om mai puţin aproape 75 de minute în Champions League este o sarcină extrem de dificilă, iar în repriza a doua am văzut o echipă diferită a lui Bayern. Am jucat într-un ritm mult mai alert, am combinat bine şi am marcat câteva goluri foarte frumoase. Sunt mulţumit de victoria la o diferenţă importantă şi de evoluţia echipei din repriza a doua a meciului.” – şi-a încheiat analiza antrenorul campioanei Germaniei.