Jurgen Klopp, decis să nu menajeze jucători în returul lui Liverpool cu Porto

 
Răzvan
5 martie 2018

Deşi s-a impus în tur cu un categoric scor de 5-0, antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, nu intenţionează să îşi odihnească oamenii de bază la returul cu FC PortoJurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool
Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool

Antrenorul celor de la Liverpool, Jurgen Klopp, a recunoscut că nu intenţionează să efectueze modificări majore în ceea ce priveşte formaţia de start pentru manşa retur contra celor de la FC Porto, programată a se disputa marţi seara pe arena Anfield, contând pentru optimile de finală din UEFA Champions League. Gruparea din Premier League are deja calificarea asigurată ca urmare a succesului categoric din tur, când s-a impus cu scorul de 5-0 pe Estadio do Dragao, la jumătatea lunii februarie, însă tehnicianul german Jurgen Klopp se aşteaptă ca echipa antrenată de Sergio Conceicao să se prezinte pe Anfield determinată să lupte pentru a şterge impresia nefastă din primul meci şi pentru a obţine cel puţin un succes de prestigiu.

Mohamed Salah, autor a 32 de goluri în actualul sezon, alături de colegii său din atac, Sadio Mane şi Roberto Firmino, au început ca titulari în fiecare dintre ultimele zece partide disputate de Liverpool în toate competiţiile, dar Jurgen Klopp afirmă că este foarte puţin probabil ca tridentul său ofensiv să fie menajat în vederea duelului din următoarea etapă de Premier League, programat a avea loc duminica viitoare, împotriva marii rivale, Manchester United, pe stadionul Old Trafford: „Nu este vorba despre odihnă. Va trebui să vedem. Ştiu că urmează meciul cu Manchester United din campionat, dar nu putem să schimbăm. Nu putem să spunem: ‘acum alegem echipa aceasta şi îl odihnim pe el’.” – a explicat tehnicianul lui Liverpool, citat de BBC.

FC Porto s-a impus în fiecare dintre cele patru meciuri de campionat disputate de la eşecul drastic suferit în manşa tur din optimile de finală UEFA Champions League, inclusiv cu scorul de 2-1 contra adversarului aflat pe poziţia secundă, Sporting Lisabona, un rezultat consemnat pe Estadio do Dragao în ultima etapă, ceea ce a făcut ca formaţia lui Sergio Conceicao să îşi mărească avansul la cinci puncte în fruntea clasamentului, cu doar nouă etape înainte de final: „Nu m-am gândit nicio secundă la componenţa formaţiei de start pentru meciul cu FC Porto, dar ei şi-au câştigat toate partidele disputate de când i-am înfruntat în tur.” – a continuat Jurgen Klopp – „Au reuşit să obţină un avans consistent în faţa celor de la Sporting Lisabona, iar acum vor veni aici dornici să se revanşeze pentru ceea ce s-a întâmplat în tur. Este o echipă foarte orgolioasă şi va lupta până la capăt. Dacă este cineva aici care crede că Porto se va deplasa doar pentru a juca, fără a fi suta la suta implicată şi fără a trimite pe teren cea mai puternică formaţie, se înşeală teribil. Discutăm despre o confruntare de UEFA Champions League şi toată lumea priveşte aceste meciuri. Voi ce credeţi? Eu nu mă gândesc în nicio clipă să odihnesc pe nimeni.” – a concluzionat Jurgen Klopp, citat de presa britanică.