Jurgen Klopp, după Porto – Liverpool 0-5: „O evoluţie fantastică”

 
Răzvan
19 februarie 2018

Antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a analizat succesul obţinut de echipa sa pe terenul lui FC Porto, în manşa tur din optimile Champions LeagueJurgen Klopp, Liverpool
Jurgen Klopp, Liverpool

Înainte de manşa tur dintre FC Porto şi Liverpool, contând pentru optimile de finală din UEFA Champions League, tehnicianul „Cormoranilor”, Jurgen Klopp, a declarat că este convins de faptul că echipa sa are capacitatea de a învinge orice oponent, inclusiv un adversar de cel mai înalt nivel, precum liderul din clasamentul Ligue 1, Paris Saint-Germain. Afirmaţia a dus iniţial la reacţii de dezaprobare din partea presei, însă după rezultatul şi mai ales evoluţia lui Liverpool de pe stadionul Do Dragao, oamenii lui Jurgen Klopp se pot considera îndreptăţiţi să spere cu adevărat la o performanţă importantă în UEFA Champions League.

Liverpool s-a impus într-o manieră categorică, cu scorul de 5-0, graţie unui hattrick al lui Sadio Mane şi a golurilor marcate de Mohamed Salah, respectiv Roberto Firmino, astfel că manşa retur, programată a se disputa pe arena Anfield, va reprezenta o simplă formalitate în ceea ce priveşte calificarea în sferturile de finală ale competiţiei. La finalul partidei din Portugalia, Jurgen Klopp s-a arătat inevitabil extrem de încântat de jocul şi randamentul ofensiv al oamenilor săi: „Am văzut o evoluţie fantastică în această seară, un astfel de rezultat nu este posibil decât dacă îţi iese absolut totul.” – a explicat tehnicianul german, citat de BBC – „Mă bucur pentru Robertson, a făcut un meci excepţional, cu o serie de centrări perfecte. Desigur, Sadio a fost omul meciului, dar de asemenea contribuţia lui Roberto Firmino a fost încă o dată remarcabilă.”

Întrebat dacă jocul echipei sale din prima manşă cu FC Porto poate fi considerat perfect, Jurgen Klopp a replicat: „Desigur, putem să spunem astfel. Am dovedit profesionalism, am fost maturi în momentele cheie ale meciului, foarte agresivi şi ne-am apărat foarte bine. De asemenea, am avut momente bune de posesie, circulaţia balonului a fost rapidă. În acest meci totul a decurs perfect, de obicei lucrurile nu sunt atât de simple pentru noi.” – a adăugat Jurgen Klopp, care totuşi nu consideră că echipa sa şi-a asigurat deja calificarea în sferturile de finală ale competiţiei: „Nu, desigur că nu suntem calificaţi. De ce am fi? Am venit aici pentru a pune bazele în vederea returului de pe Anfield şi am făcut lucrul acesta, nici mai mult, nici mai puţin. După cum am spus de mai multe ori, mă aflu de prea multă vreme în acest sport pentru a mai crede că ceva este asigurat înainte de ultimul fluier. Suntem datori faţă de fanii noştri de pe Anfield să dăm 100% în manşa retur, asta este tot ce contează.” – a concluzionat Jurgen Klopp.