Kimmich, încântat de noul post la Bayern: „Sper să pot marca goluri decisive în Champions League”

 
Răzvan
10 octombrie 2016

Joshua Kimmich s-a arătat mulţumit de noile sarcini la Bayern şi speră să poată avea o contribuţie importantă în tentativa de a câştiga Champions League.Joshua Kimmich (Bayern Munchen)
Joshua Kimmich (Bayern Munchen)

Internaţionalul german Joshua Kimmich se bucură de un început de sezon excelent, cu evoluţii constante şi de cel mai înalt nivel atât la echipa naţională, cât şi alături de Bayern Munchen, în Bundesliga şi în UEFA Champions League. Intervievat de site-ul DFB.de, Kimmich a discutat despre noul său rol în echipa campioanei Germaniei, precum şi dorinţa de a-şi trece în palmares atât un nou titlu în Bundesliga, cât mai ales trofeul UEFA Champions League.

„Este un sentiment extraordinar să am posibilitatea de a marca goluri. Nu reuşeam să fac acest lucru până acum, apoi dintr-o dată am început să înscriu pentru echipa naţională, în Bundesliga şi chiar şi în Champions League. Întotdeauna m-am bucurat de fotbal şi de oportunitatea de a fi prezent pe teren, însă adevărul este că te bucuri mai mult atunci când reuşeşti să marchezi din când în când, mai ales goluri importante care pot să ajute echipa.” – a declarat jucătorul în vârstă de 21 de ani, autor a trei goluri în cinci etape de campionat şi două goluri în două partide disputate până acum în grupele UEFA Champions League.

„Am parte de un rol mai ofensiv în acest sezon, sub comanda lui Carlo Ancelotti. Nu mai joc în linia de apărare sau doar pe postul de mijlocaş cu sarcini defensive, ci într-o poziţie mai centrala, care îmi oferă posibilitatea de a ajunge mai des în apropierea careului advers, ceea ce a decurs foarte bine până acum. Mă bucur că îmi pot ajuta echipa şi îmi place foarte mult să evoluez în acest fel. Sper să pot continua forma bună şi sunt convins că putem avea parte de un sezon cu multe satisfacţii, prin câştgarea campionatului şi mai ales prin cucerirea trofeului Champions League. Ar fi o realizare extraordinară şi vom face tot posibilul pentru a îndeplini acest obiectiv.” – a concluzionat Joshua Kimmich.

Bayern Munchen va evolua pe teren propriu în următorul meci al grupei D din UEFA Champions League, contra celor de la PSV Eindhoven, iar formatia pregătită de italianul Carlo Ancelotti va avea neapărată nevoie de o victorie pentru a nu-şi complica situaţia în clasamentul grupei, având în vedere înfrângerea suferită în runda precedentă, pe stadionul Vicente Calderon cu Atletico Madrid, scor 1-0.