Leroy Sane, inclus în lotul lui Manchester City pentru manşa tur cu Basel

 
Răzvan
16 februarie 2018

Leroy Sane a fost recuperat după o accidentare la gleznă şi poate fi prezent la meciul lui Manchester City cu Basel din turul optimilor Champions LeagueLeroy Sane, Manchester City
Leroy Sane, Manchester City

Leroy Sane este aproape de o revenire mult mai rapidă decât era iniţial anticipat, iar tânărul mijlocaş 2316ofensiv german ar putea fi prezent pe teren chiar de la meciul pe care Manchester City îl va disputa în această seară cu FC Basel, contând pentru manşa tur din optimile de finală UEFA Champions League. Liderul din clasamentul Premier League va porni cu statutul de favorită certă la calificarea în sferturile de finală, într-un sezon în care „Cetăţenii” au o bună şansă de a se implica în lupta pentru câştigarea competiţiei.

Leroy Sane s-a accidentat în partida disputată de Manchester City pe data de 28 ianuarie, contra celor de la Cardiff, din cadrul FA Cup, iar iniţial diagnosticul medicilor a părut a fi unul mult mai sumbru, cu o perioadă de indisponibilitate anticipată de până la şapte săptămâni. Totuşi, talentatul jucător în vârstă de 24 de ani a avut o recuperare miraculoasă ca urmare a problemelor la gleznă şi a făcut deplasarea alături de restul colegilor săi pentru meciul de pe arena St. Jakob-Park din Basel. Iar tehnicianul Pep Guardiola a recunoscut la rândul său faptul că nu se aştepta ca Leroy Sane să revină la dispoziţia sa într-un interval de timp atât de rapid: „Sunt extrem de surprins. A muncit foarte mult, dar nu mă aşteptam să poată trece atât de repede peste accidentare. Nu se află într-o condiţie perfectă de joc, desigur, însă a venit aici alături de noi, îşi doreşte să ajute echipa, ceea ce pentru noi reprezintă o veste extraordinară. Staff-ul medical a făcut de asemenea o treabă extraordinară.” – a explicat Pep Guardiola, în cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o înainte de manşa tur contra celor de la FC Basel.

O conferinţă de presă la care a participat şi căpitanul Vincent Kompany. Experimentatul fundaş belgian a discutat despre creşterea şi maturizarea lui Manchester City, un progres constant la baza căruia s-a aflat însuşi Kompany, aflat la echipă din 2008. Deşi cariera sa a fost afectată de numeroase accidentări, jucătorul belgian rămâne un punct de reper din lotul lui Manchester City şi consideră că gruparea de pe Etihad Stadium a ajuns la nivelul în care poate spera cu adevărat la o performanţă importantă în UEFA Champions League, după o serie de tentative nereuşite:

„În ultimii ani am fost uneori surprinşi nepregătiţi, dar cred că lucrurile s-au schimbat de această dată. Dacă există un sezon, un loc, un moment pentru ca echipa să se simtă ca acasă în Champions League, acest moment este acum. Nu o să spun că este doar o chestiune de timp, deoarece unele echipe nu câştigă niciodată această competiţie, însă dacă în fiecare an vom începe cu un astfel de nivel al jocului şi cu nivelul actual de încredere, mai devreme sau mai târziu, vom reuşi să câştigăm. Sunt sigur de acest lucru.” – a concluzionat Vincent Kompany, citat de presa britanică.