Ludogorets – Arsenal 2-3. Revenire de excepţie pentru londonezi

 
Răzvan
2 noiembrie 2016

Arsenal a revenit spectaculos după ce a fost condusă cu 2-0 şi s-a impus în duelul disputat pe arena Vasil Levski, cu Ludogorets, din UEFA Champions League.Olivier Giroud (Arsenal)
Olivier Giroud (Arsenal)

Dupa rezultatul de 6-0 înregistrat în urmă cu două săptămâni între Arsenal şi Ludogorets Razgrad, puţină lume s-ar fi aşteptat ca oamenii lui Arsene Wenger să întâmpine multe dificultăţi contra echipei lui Cosmin Moţi şi Claudiu Keşeru, însă duelul disputat pe stadionul Vasil Levski din Sofia a avut o desfăşurare mult mai echlibrata şi spectaculoasă, fiind decis de un splendid gol marcat de Mezut Ozil înainte de final.

Debutul de meci a fost unul incredibil pentru formaţia din Bulgaria, care la capătul primului sfert de oră avea un nesperat avantaj de două goluri, graţie reuşitelor lui Jonathan Cafu şi Claudiu Keşeru, iar Arsenal îşi complica încă o dată situaţia. Londonezii au revenit rapid şi au redus din diferenţă printr-un gol înscris de Granit Xhaka în minutul 20 şi au continuat să pună presiune în jumătatea de teren adversă, reuşind să egaleze chiar înainte de pauză, când centrarea lui Aaron Ramsey a fost finalizată de Olivier Giroud cu o lovitură de cap sub transversală.

Lucrurile păreau să revină la normal, însă repriza secundă nu a fost nici pe departe o simplă formalitatea pentru echipa din Premier League, care a alergat după golul decisiv pe toată durata celor 45 de minute. Eforturile şi presiunea constantă a londonezilor au fost premiate cu trei minute înainte de finalul confruntării, când Mezut Ozil a scăpat singur cu portarul Milan Borjan: jucătorul german a lobat elegant balonul peste portarul lui Ludogorets, iar apoi a culcat doi fundaşi înainte de a trimite mingea în poarta goală. Un gol pe cât de frumos pe atât de important pentru Arsenal, care astfel îşi asigură calificarea în rundele eliminatorii din UEFA Champions League cu două meciuri înainte de finalul grupelor.

Totuşi, pentru oamenii lui Arsene Wenger miza ultimelor doua partide rămâne în continuare una importantă: clasarea pe prima poziţie a grupei ar oferi mai multe posibilităţi de a înfrunta un adversar mai accesibil în optimile de finală ale competiţiei, astfel că Arsenal va spera să câştige duelul contra celor de la PSG pentru primul loc în grupă. Campioana Franţei s-a impus la rândul său cu multe emoţii, scor 2-1 pe terenul lui FC Basel, după un gol marcat în ultimul minut de joc, şi rămâne astfel la egalitate de puncte cu Arsenal.

Cele două echipe se vor înfrunta în data de 23 noiembrie, pe Emirates Stadium din Londra, într-un meci care foarte probabil va fi decisiv pentru configuraţia finală a grupei A din UEFA Champions League.