Napoli – Beşiktaş 2-3. Campioana Turciei revine în cursa pentru calificare

 
Răzvan
19 octombrie 2016

Beşiktaş s-a impus cu scorul de 3-2 pe stadionul San Paolo din Napoli, într-un meci contând pentru clasamentul grupei B din UEFA Champions League.Napoli - Beşiktaş 2-3
Napoli - Beşiktaş 2-3

Prima partidă oficială dintre Napoli şi Beşiktaş se încheie cu un succes important pentru campioana Turciei. Gruparea napoletană pierde astfel primul match point şi iroseşte şansa de a obţine calificarea în rundele eliminatorii ale competiţiei încă după primele trei meciuri, pierzând, de asemenea, invincibilitatea pe teren propriu în UEFA Champions League, unde până în prezent consemna opt victorii şi trei rezultate de egalitate.

În realitate Napoli ar fi putut obţine mult mai mult din acest meci dacă ar fi concretizat cu mai multă inspiraţie numeroasele ocazii de gol create de-a lungul confruntării de pe stadionul San Paolo. Formaţia italiană a marcat cel puţin două goluri în fiecare dintre cele trei meciuri din faza grupelor UEFA Champions League, însă de aceasta dată nu a mai fost suficient pentru a-şi trece în cont cel puţin un punct din duelul cu Beşiktaş.

Debutul de meci a fost unul promiţător pentru Napoli, iar întregul stadion San Paolo aştepta deja golul. Reuşita a venit, însă în mod surprinzător chiar în poarta gazdelor, aproape de capătul primului sfert de oră, când Quaresma, scăpat din marcajul lui Maggio, i-a pasat decisiv lui Adriano, care a deschis scorul. Golul a fost consemnat între două mari ocazii ale lui Mertens, care mai apoi la a treia tentativa nu a mai greşit: Callejon a anticipat excelent incursiunea jucătorului belgian şi a oferit un assist ideal pentru golul de 1-1. Italienii şi-au complicat însă viaţa pe finalul primei reprize, când Jorginho a greşit o pasă simplă în spate, favorizând astfel intervenţia lui Vincent Aboubaka, autor al golului de 2-1.

În debutul părţii secunde, arbitrul a oferit oportunitatea perfectă pentru cei de la Napoli de a reveni în meci, după faultul lui Fabri în careu asupra lui Mertens. Insigne a ratat însă execuţia de la 11 metri, iar seara nefastă a italienilor prindea deja contur. Manolo Gabbiadini, intrat pe teren chiar în locul lui Insigne, a avut la rândul său ocazia de a trimite de la punctul cu var, după un nou penalty acordat de centralul Karasev, iar atacantul italian s-a dovedit mult mai precis. Napoli părea mulţumită cu punctul salvat graţie golului marcat de Gabbiadini, însă pe final o ieşire târzie a portarului Reina la o centrare din lovitură liberă i-a oferit lui Aboubakar şansa de a-şi trece în cont dubla şi de a înscrie astfel golul prin care campioana Turciei a plecat cu toate cele trei puncte. Poziţia suspectă de offside a lui Aboubakar la ultimul gol nu poate reprezenta o scuză pentru Napoli, care a pierdut pe mâna ei, la capătul multor situaţii de gol ratate şi a unor erori incredibile în defensivă, greşeli ce nu au voie să fie comise la acest nivel.

Beşiktaş revine astfel în lupta pentru calificarea în fazele eliminatorii din UEFA Champions League graţie unui succes nesperat şi va încerca acum să profite de avantajul terenului propriu în următorul meci contra celor de la Napoli, programat a se disputa pe 1 noiembrie, de la ora 19:45. Echipa antrenată de Maurizio Sarri rămâne pe primul loc al grupei B, cu şase puncte, la un singur punct în faţa lui Beşiktaş. Benfica acumulează patru puncte în urma victoriei din deplasare cu Dinamo Kiev, aflată acum pe ultimul loc al clasamentului grupei.