Nemanja Matic: „Meciul cu Sevilla, cel mai important din acest sezon pentru Manchester United”

 
Răzvan
13 martie 2018

Mijlocaşul Nemanja Matic a prefaţat maşa retur dintre Manchester United şi FC Sevilla, contând pentru optimile de finală din UEFA Champions LeagueNemanja Matic, Manchester United
Nemanja Matic, Manchester United

La doar câteva zile după succesul din campionat împotriva lui Liverpool, scor 2-1 pe Old Trafford, Manchester United va reveni pe propria arenă pentru un nou duel extrem de important. Echipa antrenată de Jose Mourinho va înfrunta pe FC Sevilla, într-un meci al cărui deznodământ va decide formaţia calificată în faza sferturilor de finală din UEFA Champions League, după ce manşa tur, disputată pe stadionul Ramón Sánchez Pizjuán, s-a încheiat la egalitate, 0-0.

„Diavolii” vor avea astfel nevoie de un succes în faţa propriilor fani pentru a ajunge în sferturi, un obiectiv minim pentru un club care îşi propune să revină în prim planul fotbalului englez şi mai ales cel european. Confruntarea din această seară va fi prima pe teren propriu pentru Manchester United în fazele eliminatorii din UEFA Champions League de pe 1 aprilie 2014, iar mijlocaşul sârb Nemanja Matic a subliniat importanţa calificării în următoarea rundă a competiţiei, o sarcină deloc facilă având în vedere faptul că FC Sevilla a demonstrat că reprezintă un adversar periculos: „Victoria cu Liverpool a fost foarte importantă pentru încrederea noastră, este foarte important să câştigăm astfel de meciuri. Ne-am impus contra lui Chelsea, apoi sâmbătă cu Liverpool, ceea ce cu siguranţă ne oferă un nivel de încredere ridicat. Trebuie să analizăm jocul nostru din aceste meciuri şi să continuăm la fel. Suntem mulţumiţi de rezultatele recente, însă în acelaşi timp trebuie să fim conştienţi de faptul că este nevoie să înţelegem erorile comise, pentru a ne îmbunătăţi. Următorul meci este foarte crucial pentru noi, poate cel mai important meci din acest sezon.” – a recunoscut Nemanja Matic, citat de Sports Bank – „Trebuie să învingem pe  Sevilla pentru a ne califica, aşadar trebuie să rămânem concentraţi şi să dăm totul.”

Nemanja Matic s-a dovedit unul dintre cele mai bune transferuri realizate de tehnicianul portughez Jose Mourinho la începutul sezonului, iar mijlocaşul sârb nu a avut nevoie de mult timp pentru a se impune ca un om de bază şi a-şi câştiga astfel un loc printre titulari. Deloc surprinzător, în tabăra celor de la Chelsea regretul este încă mare pentru pierderea unui jucător de asemenea nivel în detrimentul unei contracandidate la primele locuri din clasamentul Premier League, însă în ceea ce priveşte pe Manchester United, venirea lui Nemanja Matic a reprezentat una dintre cele mai bune mutări efectuate în ultimii ani de către clubul de pe Old Trafford. Alături de Michael Carrick (care însă se confruntă cu accidentări repetate şi foarte probabil îşi va încheia activitatea pe teren la finalul sezonului), Nemanja Matic contribuie prin experienţă şi calitate într-o echipă tânără a lui Manchester United, care are potenţialul de a creşte şi de a reprezenta astfel un adeversar capabil să lupte cu şanse reale atât împotriva lui Manchester City în campionat, cât şi împotriva celor mai puternice echipe din Europa, în UEFA Champions League.