Pochettino, nemulţumit de atitudinea jucătorilor săi, la debutul lui Tottenham în Champions League

 
Răzvan
16 septembrie 2016

Antrenorul lui Tottenham, Mauricio Pochettino, a analizat înfrângerea suferită cu AS Monaco la primul meci din cadrul E din Champions League.Mauricio Pochettino, Tottenham
Mauricio Pochettino, Tottenham

Antrenorul Mauricio Pochettino s-a arătat extrem de nemulţumit de lipsa de pasiune şi determinare evidenţiată de jucătorii săi, în primul meci pe care Tottenham Hotspur l-a disputat în cadrul grupei E din UEFA Champions League, pierdut miercuri seara pe stadionul Wembley cu scorul de 2-1, contra celor de la AS Monaco. Pochettino ar fi sperat ca formaţia sa să marcheze revenirea în Liga Campionilor după o absenţă de cinci ani printr-o evoluţie convingătoare şi autoritară în faţa a peste 85.000 de suporteri, ceea ce a reprezentat un record al clubului londonez din punctul de vedere al publicului prezent la stadion.

Însă Spurs a dezamăgit, iar golurile marcate de Bernardo Silva şi Thomas Lemar au adus toate cele trei puncte pentru liderul din campionatul Franţei: „Trebuie să demonstrăm mai multă pasiune şi dorinţă de victorie. Am arătat o lipsă de pasiune care este total inacceptabilă, la fel precum maniera în care am primit acel prim gol.” – a declarat tehnicianul argentinian, citat de site-ul thenational.ae – „Trebuie să fim mai agresivi şi să valorificăm ocaziile de gol, mai ales la acest nivel. Le-am spus jucătorilor acest lucru în vestiar. Am irosit o oportunitate imensă, după ce am aşteptat foarte multă vreme să revenim în Champions League şi după cât de mult am luptat în sezonul trecut pentru a ajunge aici. Întrebarea este de ce nu ne-am dorit mai mult? În meciurile următoare vreau să demonstrăm o altă imagine faţă de cea pe care am arătat-o mai ales în prima repriză.”

Pochettino a decis să îl scoată de pe teren pe Son Heung-Min la pauză, după ce jucătorul în vârstă de 24 de ani a ratat o mare ocazie de a deschide scorul, însă antrenorul lui Spurs a precizat că nu atribuie toată vina atacantului sud-corean şi că ar fi dorit să schimbe mult mai mulţi jucători: „Le-am explicat clar jucătorilor motivele pentru care am fost nemulţumit, însă aici nu suntem la baschet unde poţi să scoţi de pe teren toată echipa. Este adevărat ca ne-am creat mai multe ocazii ca Monaco, am avut mai multe cornere şi o posesie mai bună, dar ei au fost mai eficienţi ca noi.” – a concluzionat Mauricio Pochettino.