Radamel Falcao, la primele goluri în Champions League după şase ani

 
Răzvan
4 noiembrie 2016

Atacantul Radamel Falcao a înscris de două ori pentru AS Monaco în victoria din UEFA Champions League contra ruşilor de la CSKA Moscova.Radamael Falcao (AS Monaco)
Radamael Falcao (AS Monaco)

Atacantul columbian al celor de la AS Monaco, Radamel Falcao, a înscris primele sale goluri într-un meci contând pentru grupele sau o faza mai avansată din UEFA Champions League după 2010. Jucătorul în vârstă de 30 de ani a marcat de două ori în prima repriză a duelului dintre formaţia sa şi campioanei Rusiei, CSKA Moscova, partidă încheiată în cele din urmă cu scorul de 3-0.

Deşi de-a lungul ultimelor stagiuni a traversat o perioadă mai degrabă nefastă din punctul de vedere al realizărilor ofensive, Radamel Falcao păstrează un randamente excelent în ceea ce priveşte partidele din cupele europene, unde a ajuns la 42 de goluri marcate în 46 de meciuri, o statistică impresionantă care îl situează printre cei mai prolifici atacanţi din fotbalul european. Falcao a înscris de asemenea în preliminariile actualului sezon de UEFA Champions League, atât în manşa tur, cât şi retur contra celor de la Fenerbahce, însă precedentele reuşite ale vârfului columbian datau din stagiunea 2009-2010, când Falcao marca pentru FC Porto în meciul tur cu Arsenal din optimile de finală ale competiţiei.

Cele două goluri înscrise de fostul jucător al celor de la Chelsea şi Manchester United au contribut decisiv la succesul lui AS Monaco în duelul cu CSKA Moscova, iar gruparea franceză s-a apropiat astfel de calificarea în rundele eliminatorii din UEFA Champions League, fiind clasată pe prima poziţie a grupei E, cu opt puncte după primele patru meciuri. AS Monaco va înfrunta pe Tottenham peste trei săptămâni, o partidă la finalul căreia formaţia antrenată de Leonardo Jardim îşi poate asigura prezenţa în optimile de finală din Champions League.