Ranieri: „Gestionarea jucătorilor, un aspect decisiv pentru parcursul din Champions League”

 
Răzvan
5 octombrie 2016

Tehnicianul lui Leicester, Claudio Ranieri, a discutat despre necesitatea unei gestionări optime a jucătorilor în vederea meciurilor din Champions League.Claudio Ranieri (Leicester City)
Claudio Ranieri (Leicester City)

Antrenorul celor de la Leicester City, Claudio Ranieri, a declarat că va trebui să regândească maniera în care va gestiona situaţia jucătorilor în vederea partidelor de Premier League şi UEFA Champions League, după ce campioana Angliei nu a avut o evoluţie reuşită în confruntarea de campionat disputată cu Southampton şi încheiată la egalitate pe teren propriu, scor 0-0.

Formaţia pregătită de tehnicianul italian nu a mai putut repeta în această primă jumătate a campionatului constanţa în evoluţii şi rezultate graţie căreia a fost capabilă de o surpriză imensă în stagiunea precedentă, însă Leicester a impresionat la prima apariţie din istorie în grupele UEFA Champions League, unde a reuşit să adune maximum de puncte după primele două meciuri, datorită victoriilor cu FC Porto, respectiv Club Brugge: „Recunosc faptul că au jucat mai bine ca noi şi ar fi meritat sa câştige.” – a precizat Claudio Ranieri la capătul meciului cu Southampton, citat de site-ul supersport.com – „(Kasper) Schmeichel a avut două – trei intervenţii decisive şi au lovit bara într-o situaţie, aşadar rezultatul de egalitate este unul bun pentru noi şi sunt mulţumit mai ales de faptul că nu am primit gol. Însă trebuie să mă gândesc foarte bine la modalitatea în care vom gestiona jucătorii când evoluăm din trei în trei zile. Poate că ar fi fost mai bine să odihnesc mai mulţi jucători la acest meci. Am schimbat un singur om faţă de partida din Champions League şi cred că acest lucru s-a văzut. Pentru a putea fi competitivi atât în campionat cât şi în Champions League, gestionarea jucătorilor va fi un aspect decisiv.”

Leicester City îşi poate asigura un loc în rundele eliminatorii din UEFA Champions League încă de la capătul următorului meci pe care campioana Angliei îl va susţine în cadrul grupei G, programat a se disputa pe teren propriu, contra danezilor de la FC Copenhaga, în data de 18 octombrie. În cazul unui nou succes, Leicester ar acumula nouă puncte după primele trei partide şi ar fi aproape sigur calificată în faza optimilor de finală din UEFA Champions League.