Robert Lewandowski: „Real Madrid este favorită, dar acest lucru nu înseamnă că se va califica”

 
Răzvan
25 aprilie 2018

Atacantul polonez al celor de la Bayern Munchen, Robert Lewandowski, a prefaţat duelul cu Real Madrid din semifinalele UEFA Champions LeagueRobert Lewandowski, Bayern Munchen
Robert Lewandowski, Bayern Munchen

În urmă cu cinci ani, cel mai bun marcator din istoria echipei naţionale a Poloniei, Robert Lewandowski, înscria toate cele patru goluri prin care Borussia Dortmund învingea pe Real Madrid cu scorul de 4-1 în aceeaşi fază din UEFA Champions League, dar atacantul în vârstă de 29 de ani nu se aşteaptă la o performanţă similară în duelul din această seară. Robert Lewandowski, care a semnat cu Bayern Munchen un an mai târziu, în calitate de jucător liber de contract, a fost unul dintre principalele obiective de mercato pentru campioana Spaniei de-a lungul ultimelor luni, după ce a marcat 39 de goluri în 43 de meciuri în toate competiţiile, iar vârful polonez a părut dispus să ia în considerare o eventuală despărţire de Bayern Munchen, însă momentan se concentrează pe finalul de sezon al liderului din clasamentul Bundesliga.

Formaţia spaniolă pregătită de Zinedine Zidane se află în luptă pentru câştigarea trofeului cu numărul 13 în UEFA Champions League, ceea ce ar reprezenta de asemenea al patrulea succes în ultimii cinci ani. Intervievat de cotidianul Marca înainte de manşa tur din semifinalele UEFA Champions League, Robert Lewandowski a declarat: „Real Madrid este favorită, dar acest lucru nu înseamnă automat faptul că ne va învinge şi se va califica. Când eşti o echipă care a câştigat trofeul Champions League doi ani la rând, atunci cu siguranţă porneşti în aceste meciuri cu statutul de favorită, însă noi nu ne vom gândi la acest lucru. Traversam o formă bună la rândul nostru, iar rezultatele nostre recente au fost pozitive, aşadar suntem încrezători înainte de meciul nostru cu Real Madrid. Trebuie să fim concentraţi pe toată durata celor 180 de minute şi să ne asigurăm că nu vom face greşeli, pentru a nu le oferi posibilitatea de a profita de anumite situaţii.” – a declarat vârful polonez, citat de cotidianul spaniol Marca.

Campioana Germaniei, Bayern Munchen, va trebui să găsească o soluţie rapidă pentru a limita cât mai mult posibil iniţiativele ofensive ale lui Cristiano Ronaldo, care şi în actualul sezon s-a dovedit cel mai bun jucător al spaniolilor. Atacantul portughez va încerca să înscrie pentru al-13-lea meci consecutiv în UEFA Champions League, având de asemenea un total de 120 de goluri în competiţia europeană şi patru trofee UEFA Champions League. Robert Lewandowski recunoaşte importanţa jucătorului portughez în evoluţiile şi randamentul lui Real Madrid, însă atrage atenţia asupra faptului că echipa antrenată de Zinedine Zidane este formată din numeroşi oameni de cel mai înalt nivel: „Cristiano Ronaldo este fenomenal, dar Real Madrid nu stă doar într-un singur jucător.” – a concluzionat atacantul celor de la Bayern Munchen.