Sevilla, în căutarea primului succes pe terenul unei echipe din Anglia

 
Răzvan
12 martie 2018

Cele mai importante statistici privind istoricul meciurilor disputate de Sevilla cu echipe din Anglia, precum şi la randamentul recent al formaţiei spaniole în Champions LeagueFC Sevilla - Manchester United 0-0 (UEFA Champions League, 21 februarie 2018)
FC Sevilla - Manchester United 0-0 (UEFA Champions League, 21 februarie 2018)

FC Sevilla va avea nevoie de o evoluţie specială pentru a putea spera la un rezultat pozitiv pe stadionul Old Trafford, în faţa a 70.000 de fani englezi şi a unei echipe a lui Manchester United pregătită de Jose Mourinho să gestioneze în manieră eficientă o dublă confruntare din fazele eliminatorii ale unei competiţii de acest nivel. După ce a încheiat la egalitate pe teren propriu, scor 0-0 cu Manchester United în manşa tur a optimilor de finală din UEFA Champions League, formaţia antrenată de Vincenzo Montella va avea o misiune extrem de dificilă pe Old Trafford, cu atât mai mult având în vedere istoricul partidelor disputate împotriva unor adversari din Premier League.

În aşteptarea duelului programat a se disputa marţi seara între Manchester United şi FC Sevilla, iată câteva dintre cele mai interesante date, statistici şi observaţii generale referitoare la meciurile precedente disputate de gruparea spaniolă cu oponenţi din Anglia, precum şi la randamentul recent din UEFA Champions League:

  • formaţia spaniolă a pierdut fiecare dintre ultimele ei trei duble contând pentru calificarea în sferturi. În stagiunea 2007-08, Sevilla a fost eliminată de Fenerbahçe SK la capătul loviturilor de departajare, după ce scorul general a fost de 5-5 (2-3 în deplasare, 3-2 pe teren propriu); doi ani mai târziu, spaniolii au pierdut cu 3-2 împotriva celor de la CSKA Moscova (1-1 pe teren străin, 1-2 pe propria arenă), iar în urmă cu 12 luni, Sevilla a fost eliminată cu 3-2 la general de către Leicester City (2-1 acasă, 0-2 în deplasare).
  • statistica generală a clubului spaniol în ceea ce priveşte partidele disputate pe teren străin în optimile de finală UEFA Champions League este, aşadar, de un rezultat de egalitate şi două eşecuri.
  • FC Sevilla nu a reuşit să obţină niciun succes din cele şase deplasări în Anglia, cu un bilanţ general de trei remize şi trei înfrângeri. Cel mai recent astfel de duel a avut loc chiar în prima runda din faza grupelor acestui sezon, cu un rezultat de egalitate, scor 2-2, contra celor de la Liverpool, pe arena Anfield.
  • formaţia andaluză nu s-a impus în niciun meci disputat în deplasare de-a lungul parcursului din grupa E şi a suferit cea mai drastică înfrângere din UEFA Champions League, fiind învinsă pe arena lui Spartak cu scorul de 5-1, în runda a treia din faza grupelor. Sevilla a încheiat parcursul din grupă printr-un rezultat de egalitate, scor 1-1 în deplasare cu NK Maribor, suficient pentru a-i asigura poziţia secundă.
  • FC Sevilla a fost învinsă în doar două din ultimele 11 partide disputate pe teren străin în UEFA Champions League, cu un bilanţ general completat de trei victorii şi şase rezultate de egalitate: eşecurile respective au fost consemnate în partidele cu Spartak, respectiv Leicester City.
  • bilanţul general în cele două confruntări eliminatorii disputate până acum de Sevilla împotriva unor formaţii din Premier League este de o calificare şi o eliminare. Alături de eşecul din sezonul trecut cu Leicester City, spaniolii au eliminat pe Tottenham Hotspur FC cu scorul general de 4-3 în sferturile de finală ale Cupei Uefa (stagiunea 2006/07), după o victorie pe teren propriu (2-1) şi un rezultat de egalitate în deplasare (2-2).
  • Sevilla a obţinut calificarea în trei dintre cele şase confruntări eliminatorii în competiţiile UEFA după ce a remizat pe teren propriu în manşa tur, cel mai recent împotriva lui Şahtior Doneţk (Cupa Uefa, sezonul 2006/07), în optimile de finală, un sezon în care echipa andaluză a câştigat trofeul.
  • după ce a remizat în primul meci pe teren propriu cu scorul de 0-0, Sevilla a obţinut calificarea în două rânduri din ultimele trei dueluri din fazele eliminatorii, cel mai recent contra lui FSV Mainz 05, în ediţia 2005/06 a Cupei UEFA (victorie cu 2-0 în deplasare); Sevilla avea să câştige trofeul şi în respectivul sezon.
  • FC Sevilla are o statistică pozitivă în ceea ce priveşte loviturile de departajare pentru stabilirea echipei calificate în fazele eliminatorii ale unor competiţii UEFA, cu cinci calificări şi o singură eliminare.