Sir Alex Ferguson regretă absenţa din finala Champions League în 2002

 
Răzvan
28 octombrie 2016

Fostul manager al celor de la Manchester United, Sir Alex Ferguson, a comentat parcursul echipei sale în stagiunea 2001/2002 din UEFA Champions League.Sir Alex Ferguson
Sir Alex Ferguson

Sir Alex Ferguson a discutat despre regretul cauzat de absenţa cu Manchester United din finala UEFA Champions League din stagiunea 2001/2002, care a avut loc la Glasgow. Fostul manager al clubului de pe Old Trafford, născut chiar în Govan, la Glasgow, a recunoscut că nu ar fi trebuit să provoace destinul prin căutarea unui hotel înainte ca echipa sa să obţină calificarea în ultimul act al competiţiei.

Ferguson, invitat la Glasgow cu ocazia începutului pregătirilor pentru găzduirea unor meciuri la Campionatul European din 2020, a declarat: „Toate discuţiile în 2002 au fost despre cum trebuia să readucem pe Manchester United într-o finală pe Hampden Park, în Glasgow, dar am pierdut contra celor de la Bayer Leverkusen în faza semifinalelor. Am avut un pic de neşansă mai ales la retur, când nu am mai avut timp la final. Arbitrul nu cred că a înţeles foarte bine ce s-a întâmplat cu durata de joc, cel puţin din punctul meu de vedere. Eu mă feresc întotdeauna de sentimentul de automulţumire, reprezintă un dezastru pentru performanţă. Însă, de-a lungul acelui sezon, David Gill a venit la mine şi mi-a spus ‘Cred că ar trebui să te duci la Glasgow şi să cauţi hoteluri, deoarece tu cunoşti zona mai bine ca oricare dintre noi.’ Pe drumul de întoarcere, mi-am spus: ‘Nu îmi place, nu ar fi trebuit să fac lucrul acesta.’ Ulterior am pierdut în semifinale. Dar aceasta este viaţa.” – a explicat Sir Alex Ferguson, citat de site-ul dailymail.co.uk.

Manchester United a încheiat atunci la egalitate, scor 2-2 contra celor de la Bayer Leverkusen, în manşa tur disputată pe Old Trafford, pentru ca apoi să fie eliminată la retur, unde nu a reuşit decât un nou rezultat de egalitate (1-1), regula golurilor marcate în deplasare fiind cea care a făcut diferenţa. În cealaltă semifinală, Real Madrid trecea cu scorul general de 3-1 de rivala Barcelona şi avea apoi să se impună în finala cu Bayer Leverkusen (2-1).