Tiago: „Câştigarea Champions League nu trebuie să devină o obsesie pentru Atletico Madrid”

 
Răzvan
11 octombrie 2016

Mijlocaşul portughez Tiago a discutat despre ambiţiile celor de la Atletico Madrid de a câştiga trofeul UEFA Champions League.Tiago (Atletico Madrid)
Tiago (Atletico Madrid)

Experimentatul mijlocaş al celor de la Atletico Madrid, Tiago, a declarat că echipa sa va continua să lupte şi să facă tot posibilul pentru a câştiga trofeul UEFA Champions League, dar a avertizat asupra faptului că această ambiţie nu trebuie să devină o obsesie. Atletico Madrid a fost învinsă de către rivala locală Real Madrid în două dintre ultimele trei finale de UEFA Champions League, de fiecare dată în urma unor meciuri extrem de echilibrate şi emoţionante.

Intervievat de cotidianul Marca, fostul internaţional portughez a recunoscut că visul său este reprezentat de câştigarea acestei prestigioase competiţii, însă a precizat că este important ca Atletico Madrid să evolueze de fiecare dată cu plăcere: „Să câştigi un trofeu Champions League este extrem de dificil şi nu trebuie să devină o obsesie pentru noi. Trebuie să intrăm pe teren din plăcere şi să ne bucurăm de acest parcurs, să ne bucurăm de fiecare meci în parte. Partea cea mai frumoasă dintr-o participare în Champions League este faptul că ai ocazia de a înfrunta cele mai bune echipe din lume, iar nouă ne face plăcere să evoluăm în compania celor mai buni. Nu am reuşit să mergem până la capăt, deşi am fost foarte aproape, însă vom continua să incercăm şi să luptăm până când într-o zi acest obiectiv se va concretiza.” – a declarat fostul jucător al celor de la Chelsea, Lyon şi Juventus.

Mijlocaşul portughez a semnat în vară o prelungire de un an a contractului său cu Atletico Madrid: „Am 36 de ani, iar la finalul stagiunii voi avea 36. Sunt mai aproape de finalul carierei mele, astfel că mă voi bucura de fiecare minut pe care îl mai pot petrece pe teren. Mă simt bine din punct de vedere fizic şi îmi place să joc, însă în ziua în care voi simţi că nu mai pot face faţă la acest nivel, eu voi fi primul care va ridica mâna şi va recunoaşte acest lucru.” – a concluzionat Tiago.