Unai Emery, încrezător înainte de manşa tur dintre Paris Saint-Germain şi Real Madrid

 
Răzvan
23 februarie 2018

Antrenorul lui Paris Saint-Germain, Unai Emery, a prefaţat manşa tur contra celor de la Real Madrid, contând pentru optimile de finală Champions LeagueUnai Emery, Paris Saint-Germain
Unai Emery, Paris Saint-Germain

Forma de excepţie a lui Paris Saint-Germain în actuala ediţie de UEFA Champions League va fi supusă unui test extrem de important miercuri seara, când liderul clasamentului Ligue 1 se va deplasa pe stadionul Santiago Bernabeu din capitala Spaniei, pentru duelul cu Real Madrid contând pentru manşa tur a optimilor de finală.

Antrenorul spaniol al lui Paris Saint-Germain, Unai Emery, va încerca să valorifice vasta sa experienţă în ceea ce priveşte întâlnirile cu Real Madrid, din perioada în care a antrenat în Primera Division. În calitate de tehnician al celor de la FC Sevilla, Unai Emery a obţinut două victorii din opt dueluri cu Real Madrid, în timp ce bilanţul general este completat de două succese, un rezultat de egalitate şi şapte eşecuri suferite în perioada în care s-a aflat pe banca tehnică a Valenciei, precum şi de o victorie şi o înfrângere alături de Almeria. Niciunul dintre cele cinci succese nu a fost consemnat pe arena Santiago Bernabeu, însă Unai Emery are un impresionant procentaj de aproape 80% de-a lungul celui un an şi jumătate petrecut până acum pe Parc des Princes.

În ceea ce priveşte parcursul din actuala ediţie de Champions League, PSG nu a primit niciun gol de-a lungul primelor patru meciuri din faza grupelor, care a inclus un categoric succes, scor 3-0 contra celor de la Bayern Munchen. Iar singurul eşec al francezilor, consemnat pe terenul lui Bayern (1-3), a venit într-un moment în care Paris Saint-Germain îşi asigurase deja prima poziţie în cadrul grupei, ca urmare a golaverajului net superior. Statistici care fac ca Unai Emery să aştepte cu nerăbdare confruntarea cu oamenii lui Zinedine Zidane: „Trăiesc fiecare meci ca pe o oportunitate imensă şi îmi doresc să obţinem cât mai mult din aceste două partide. Am foarte mare încredere în echipă, dar în acelaşi timp suntem conştienţi de dificultatea acestor meciuri. Ne propunem să jucăm cu determinare, motivaţie, dorinţă de victorie şi să vedem pe teren un joc plăcut al lui PSG. Am muncit foarte mult pentru a ajunge aici şi cred că avem motive să fim încrezători.” – a explicat Unai Emery, care mai apoi a analizat pe Real Madrid:

„Noi ne dorim să continuăm să creştem, iar acest lucru este posibil doar prin confruntări cu adversari de top. Acum vom evolua împotriva celei mai de succes echipe din această competiţie, cu 12 trofee, şi împotriva celui mai bun marcator din istoria competiţiei. Dar suntem încrezători, iar eu îmi doresc să înfruntăm cea mai puternică echipă a lui Real Madrid. Cred că vor juca cu BBC, dar reprezintă o echipă care are capacitatea de a-şi schimba tactica, inclusiv în cursul meciului. Real Madrid este un adversar extrem de solid, dar noi ne-am pregătit pentru orice situaţie.” – a concluzionat antrenorul celor de la Paris Saint-Germain, înainte de meciul programat a se disputa pe arena Santiago Bernabeu din capitala Spaniei.