Vincenzo Montella prefaţează manşa retur dintre Manchester United şi Sevilla

 
Răzvan
13 martie 2018

Antrenorul celor de la FC Sevilla, Vincenzo Montella, a analizat meciul cu Manchester United, contând pentru manşa retur a optimilor de finală din Champions LeagueVincenzo Montella, FC Sevilla
Vincenzo Montella, FC Sevilla

Vincenzo Montella a recunoscut că Manchester United este favorită la calificarea în faza sferturilor de finală din UEFA Champions League, înainte de confruntarea cu FC Sevilla contând pentru manşa retur din optimile de finală ale competiţiei şi a precizat că se aşteaptă ca formaţia sa să înfrunte un adversar „foarte ofensiv” pe Old Trafford. Gruparea andaluză se va deplasa la Manchester după rezultatul de egalitate, scor 0-0 consemnat în tur, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, o partidă văzută ca o oportunitate irosită de Sevilla, luând în considerare faptul că spaniolii au avut de partea lor posesia şi au controlat jocul în cea mai mare parte a timpului, însă lipsa de inspiraţie la finalizare şi o serie de intervenţii de excepţie ale lui David de Gea au făcut ca „Diavolii” să încheie meciul fără gol primit.

Manchester United s-a impus în fiecare dintre cele trei meciuri disputate de la remiza din turul cu Sevilla, reuşind inclusiv un succes spectaculos contra celor de la Crystal Palace, cu scorul de 3-2, după ce „Diavolii” s-au aflat la un moment dat în dezavantaj de două goluri, pentru ca apoi să obţină un succes important împotriva marii rivale, Liverpool, cu scorul de 2-1. De partea cealaltă, gruparea spaniolă nu a avut parte de un parcurs la fel de bun, cu două eşecuri din ultimele patru partide de Primera Division, dintre care cea mai recentă înfrângere a fost consemnată pe teren propriu contra celor de la Valencia, scor 2-0.

Tehnicianul italian Vincenzo Montella este perfect conştient de faptul că echipa sa va avea o sarcină extrem de dificilă în tentativa de a obţine calificarea în sferturile de finală ale competiţiei, ceea ce ar reprezenta o premieră pentru Sevilla: „Sunt la fel de preocupat cum eram şi înainte de prima mansă, deoarece United este un adversar de un nivel fizic şi mental de excepţie.” – a declarat Vincenzo Montella, în cadrul conferinţei de presă susţinută înainte de meci. – „Este normal să fim preocupaţi, înfruntăm o echipă alcătuită din jucători de cel mai înalt nivel, jucători tehnici şi puternici din punct de vedere fizic. Privind la formaţia din prima manşă, United a avut pe teren jucători ofensivi, precum [Alexis] Sanchez, [Romelu] Lukaku şi alţii. Acum lucrurile vor sta la fel, mă aştept la o echipă a lui Manchester United foarte ofensivă. Am făcut o partidă excelentă în prima manşă, trebuie să continuăm la fel timp de 180 de minute. Avem încă o şansă mâine [marţi], ştim că United a învins recent pe Chelsea şi Liverpool, a reuşit de asemenea să revină în duelul cu Crystal Palace, însă noi ne vom juca şansa şi sperăm să întrerupem seria pozitivă a lui United. Mourinho nu este obişnuit să piardă pe teren propriu, aşadar poate că va fi bine să facem un rezultat de egalitate, 1-1.”

Trupa lui Vincenzo Montella se deplasează la Manchester cu o serie de probleme de lot, cauzate de accidentări, în special în compartimentul defensiv. Jucătorii de bandă Sebastian Corchia, respectiv Jesus Navas, sunt ambii indisponibili, astfel că fostul tehnician al celor de la AC Milan va trebui să găsească o soluţie pentru partea dreaptă a liniei de apărare, însă Montella confirmă că nu va reveni la un sistem cu trei fundaşi centrali ca urmare a acestei situaţii: „Cred că într-un astfel de meci, la cel mai înalt nivel, este important să ne menţinem principiile de joc. Nu putem să evoluăm diferit. Vom intra pe teren cu patru fundaşi, însă trebuie să mă decid asupra alcătuirii. Nu am la dispoziţie multe variante pentru partea dreaptă, una ar putea fi [, Sergio] Escudero, dar există şi posibilitatea de a-i utiliza pe [Gabriel] Mercado şi [Simon] Kjaer. Vom vedea până la ora meciului.” – a concluzionat Vincenzo Montella, înainte de manşa retur cu Manchester United.