Zinedine Zidane prefaţează meciul retur dintre PSG şi Real Madrid

 
Răzvan
6 martie 2018

Antrenorul lui Real Madrid, Zinedine Zidane, a discutat despre meciul pe care echipa sa îl va disputa contra celor de la Paris Saint-Germain, în returul optimilor de finală UEFA Champions League



Zinedine Zidane, Real Madrid
Zinedine Zidane, Real Madrid

Antrenorul celor de la Real Madrid, Zinedine Zidane, a fost prezent în cursul zilei de luni, alături de fundaşul Sergio Ramos, la conferinţa de presă prin care a prefaţat manşa retur dintre Paris Saint-Germain şi Real Madrid, contând pentru faza optimilor de finală din UEFA Champions League. Campioana Spaniei va începe partida de pe Parc des Princes cu un solid avantaj de 3-1, ca urmare a succesului din turul disputat pe arena Santiago Bernabeu, iar liderul din clasamentul Ligue 1 nu se va putea baza pe unul dintre cei mai importanţi jucători din lot, atacantul brazilian Neymar, care ar putea lipsi chiar până la finalul sezonului. Totuşi, Zinedine Zidane atrage atenţia asupra faptului că înlocuitorul lui Neymar, argentinianul Angel Di Maria, va reprezenta un pericol la fel de mare în duelul programat a se disputa în această seară:

„Unele lucruri se schimbă, altele mai puţin. El [Angel Di Maria] este un fotbalist excepţional, ştim de ce este capabil pe teren. A evoluat foarte bine pentru acest club, însă indiferent cineva va intra pe teren în locul lui Neymar va fi extrem de motivat şi va da totul pentru a avea o contribuţie cât mai importantă.” – a explicat tehnicianul francez al campioanei Spaniei – „Angel Di Maria are o istorie importantă aici la Real Madrid, poate evolua pe orice post din atac şi acoperă o zonă foarte mare de teren, are un şut excepţional şi este un jucător extrem de rapid. Noi vom merge pentru a încerca să ne impunem jocul, dar ştim că vor exista momente în care vor pune presiune pe noi, o situaţie inevitabilă având în vedere scorul din tur. Însă nu cred că se vor schimba multe lucruri, motivaţia noastră este aceeaşi, împotriva unei echipe foarte puternice, cu jucători extraordinari.” – a continuat Zinedine Zidane, citat de presa din Spania.

Paris Saint-Germain nu a ezitat să pună presiune pe centralul Felix Brych înainte de duelul de pe Parc des Princes, directorul sportiv Antero Henrique afirmând recent faptul că maniera de arbitraj din manşa tur a ilustrat „o lipsă de respect pentru Paris şi Franţa”. Însă, ca antrenor, astfel de declaraţii nu reprezintă nimic nou pentru Zinedine Zidane, care afirmă că răspunsul lui Real Madrid trebuie să vină doar pe teren: „Suntem obişnuiţi cu aceste lucruri, dar noi ne concentrăm doar pe jocul de pe teren, acolo se va decide totul. Arbitrul va fi acolo şi va încerca să îşi facă treaba, să sperăm că va reuşi acest lucru cât mai bine. Noi trebuie să ne îndreptăm atenţa doar pe planul pregătit pentru acest meci şi să ne aşteptăm la o atmosferă extrem de ostilă. Ştim cum este când cineva înfruntă pe Real Madrid, dar noi vom răspunde doar pe teren.” – a concluzionat antrenorul francez al grupării din Primera Division.